Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / EKOL İSPANYA “SPEEDY GONZALES” HIZINDA

EKOL İSPANYA “SPEEDY GONZALES” HIZINDA

EKOL İSPANYA “SPEEDY GONZALES” HIZINDA30.06.2015
Ekol Lojistik, ana sanayi bölgelerinden Avrupa'nın her yerine ve Türkiye’ye taşımacılık hizmetleri sunmak amacıyla 2014 yılında ülke portföyüne İspanya’yı ekledi.

Yurtdışı yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ekol Lojistik, ana sanayi bölgelerinden Avrupa'nın her yerine ve Türkiye’ye taşımacılık hizmetleri sunmak amacıyla 2014 yılında ülke portföyüne İspanya’yı ekledi.

Ekol İspanya, uluslararası karayolu taşımacılığının yanı sıra alt yapı çalışmalarına önem verdiği intermodal taşımacılık ile açılışından sadece bir yıl sonra birçok ülkeye günlük çözümler sunan lider bir firma haline geldi.

Ekol İspanya’nın Satış Müdürü Juan Bautista: “Almanya, Hollanda, Belçika, Macaristan, Polonya, İtalya ve tabii ki Türkiye ile olan karşılıklı günlük grupaj bağlantıları sayesinde Ekol, grupaj çözümler açısından en iyi 5 firma arasına girmeye aday” şeklinde konuştu.

Ekol, nakliye hizmetlerinin çoğunu, filo ve gemileri kapsayan kendi altyapısını kullanarak sağlıyor.  Ekol İspanya’nın kısa geçiş süreleri gibi birçok rekabet avantajı bulunurken; kendi Ro-Ro gemilerinden birisi olan Ayshe, Barselona ve Madrid’i Münih ve Frankfurt’tan daha yakın hale getiriyor.  Bu hizmet, çift şoförlü kara taşımacılık araçlarından çok daha hızlı bir taşımacılık olanağı sunarken, limandan limana teslim süresi 48 saatte gerçekleştiriliyor.  Ekol’ün bütünleşik taşımacılık modlarını kullanması firmaya esneklik kazandırıyor.  

Ekol Lojistik Türkiye Ürün Müdürü Halil İbrahim Hafızoğlu Türkiye - İspanya taşımacılık süreci ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kendi Ro-Ro gemilerimizle İspanya’nın en önemli sanayi bölgelerindeki alıcıların depolarına kısa sürede teslimat yapabiliyoruz. Örneğin, sadece İstanbul’dan değil Türkiye’nin her bölgesinden Cumartesi günü aldığımız siparişleri Çarşamba günü İspanya’ya ulaştırarak Barselona, Madrid, Bilbao ve Valencia’daki müşterilerimize teslim ediyoruz. Bu hizmetimiz, özellikle Cumartesi günlerini ek üretim günü olarak talep eden tekstil endüstrisi için çok büyük bir ilerleme. Bu hizmetimizin yanı sıra “geleneksel” yöntemle transit olarak sağladığımız kalkışlarla da İspanya pazarına hizmet veriyoruz.”

STRATEJİK PAZARLARA ÜST DÜZEY HİZMET

Sipariş hattı yönetimi imkanı, deneyimli insan kaynakları yapısı, yüksek standartlarda müşteri yönetimine olanak tanıyan dahili bilişim hizmeti (quadro-lite) ile Ekol İspanya; İberya'daki stratejik pazarlarda bulunan müşterilerle güçlü ve uzun dönemli iş birlikleri yaparak genç, deneyimli ve uzman ekibiyle üst düzey bir hizmet veriyor.

Ekol İspanya için bir diğer önemli pazar ise Almanya, Belçika, Hollanda ve Macaristan. Bu ülkelerden alınan çok küçük ürünler bile İspanya’nın her yerine 2-3 gün içerisinde teslim ediliyor. Elektronik POD’un kullanımı, teslimattan sonra saniyeler içerisinde Ekol müşterilerine doğrudan bir mesaj iletilmesini sağlıyor.

Ekol İspanya, otomotiv, kimya ve tekstil dahil olmak üzere pek çok sektörde faaliyet gösteren İspanyol firmalarına, Barselona, Madrid ve Zaragoza’daki X-dock olanakları ile beraber sözleşmeli lojistik hizmetleri ve başka taşımacılık seçenekleri sunuyor.  İspanya’da bu yıl Irun ve Valencia şubelerini açmak için hazırlıklarına başlayan Ekol,  İspanya ve Avrupa arasındaki temel sanayi bölgelerini birbirine bağlayan 100’ü aşkın hat ile müşterilerinin yeniden büyüyen İspanya ekonomisindeki fırsatlardan faydalanmalarına yardımcı oluyor. Ekol İspanya bu yıl 100 bin teslimattan fazlasını gerçekleştirecek bir performans sergiliyor.  

Ekol, İspanya’daki varlığını daha görünür kılmak için, 9-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen 17. Uluslararası Lojistik Materyal Taşımacılığı Fuarı SIL 2015’te yerini alarak lojistik sektöründen birçok ziyaretçiye hizmetlerini tanıttı.    

Kaynak: Ulaşım Online
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr