Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BALO’DAN ÇTSO’DA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

BALO’DAN ÇTSO’DA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

BALO’DAN ÇTSO’DA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI18.06.2015

Çerkezköy’de aktif terminali kurularak Trakya Bölgesi’nin ithalat ve ihracat potansiyelini arttırıp, ekonomik ve ticari açıdan kalkınmasına destek sağlayacak Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. (BALO), Avrupa’ya ihracat yapan üyelere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi

TOPLANTI ÇTSO SEMİNER SALONU’NDA DÜZENLENDİ

Türkiye'nin uluslararası taşımalarında demiryolunun payını arttırma, çevreci ve ekonomik taşıma modelleri geliştirme hedefi ile Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde kurulan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO), Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda BALO servisi ve sistemini katılımcılara anlattı. Toplantıya konuşmacı olarak BALO İş Geliştirme Koordinatörü Burak Dinç, Pazarlama Sorumlusu Mehmet Sakaroğlu katıldı. Toplantıda aynı zamanda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva da bulundu.

BALO’NUN HEDEFLERİ AKTARILDI

Bilgilendirme toplantısında BALO’nun tanıtım videosu izlendikten sonra BALO İş Geliştirme Koordinatörü Burak Dinç, bilgilendirme amaçlı bir sunum gerçekleştirdi. “Hedeflerimizi, yapımızı ve prensiplerimizi ihtiyaçlarınıza göre düzenledik.” diyen Dinç, hedeflerinin Türkiye’nin demiryolu ile yük taşıma payını artırıcı çalışmalar yapmak ve demiryolu bağlantısı olan tüm olası coğrafyalara ulaştırarak Türkiye ekonomisine katkı sağlamak; aynı zamanda Türkiye’de demiryollarının serbestleşme sürecinde etkin rol alarak pazar yapıcı ve düzenleyici olmak olduğunu belirtti.

ÖDENMİŞ SERMAYE 27 MİLYON 500 BİN TL

Şirket yapısından bahseden Dinç, BALO A.Ş.’nin 117 ortağı bulunduğunu ve ödenmiş sermayesinin 27 milyon 500 bin TL olduğunu belirterek; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğü ve katılımıyla kurulan BALO A.Ş.’nin diğer ortakları Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları, Organize Sanayi Bölgeleri, UMAT ve UTIKAD gibi ülkemizin geneline yayılmış üretici birlikleri ve lojistik hizmet sağlayıcılardır.” açıklamalarında bulundu.

ŞİRKET PRENSİPLERİ ANLATILDI

Katılımcılara şirket prensiplerini sıralayan BALO İş Geliştirme Koordinatörü Burak Dinç; “Belirlediğimiz ve yıllar itibariyle genişleyen servis coğrafyasında tarafsız intermodal tren operatörü olmak; servis verdiğimiz firmaların yatırımlarına destek olacak öneriler, fikir ve stratejiler üreterek, onlar için gerçek değerler yaratmak; riskleri paylaşmak ve ortaklarımız ile beraber kazanmak ve müşterinin ihtiyaçlarını karşılamak için esnek bir yapıya sahip olmak başlıca prensiplerimizdir.” diye konuştu.

ÇTSO, SÜREKLİ DESTEK ALINAN BİR ORTAK

Çerkezköy ve Çerkezköy TSO’nun sürekli destek aldıkları bir ortakları olduğunu aktaran Burak Dinç; “Çerkezköy ana çıkış terminalimiz olduğu için bu bölgede toplam navlun maliyetleri en düşük seviyededir. Çerkezköy bölgesinde faaliyet gösteren firmalarımızın iş ortakları daha çok Avrupa ağırlıklıdır. Gelişmiş 4 OSB ile önemli bir talep noktasıdır. BALO ve ÇTSO arasındaki dostluk ve samimiyeti BALO projesi ile daha da geliştirmek arzusundayız.” diye konuştu.

BAĞLANTI HATLARI AÇIKLANDI

“Çerkezköy – Sopron servisi ve uzantıları ile yüklerinizi Türkiye ve Avrupa arasında taşıyoruz.” ifadesini kaydeden Dinç; Çerkezköy - Sopron Ana Hattı, Sopron HATAR Terminali, Sopron-Duisburg bağlantısı, Sopron-Ludwigshafen bağlantısı ve yakın gelecekte genişletmeyi planladıkları bağlantı hatları hakkında açıklamalarda bulundu.

KATILIMCILARIN SORULARI CEVAPLANDI

“Intermodal taşımalar, belirsizliği azaltmakta ve düzenli sevkiyatların güven içinde taşınabilmesi için alternatif oluşturmakta; karayoluna kıyasla ihracatçı ve ithalatçı firmalar için ciddi maliyet avantajı sağlamaktadır. Bir dorsenin İstanbul’dan Düsseldorf’a kapıdan kapıya gidiş ve dönüş maliyeti ile aynı yükü taşıyan bir 45’ HCPW konteynerin transit süreleri arasında karayolu lehine sadece 2-3 gün; maliyeti arasında ise Intermodal servis lehine en az 700 Euro fark bulunmaktadır.” diyen Dinç, 13.60 Standart Dorse Karayolu servisi ile 45’ HCPW Intermodal servisi kıyaslayarak sunumunu sonlandırdı. Dinç daha sonra katılımcıların sorularını cevaplayarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Seminer Salonu’ndan ayrıldı.

Kaynak: Cerkezkoy.com.tr