Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BORUSAN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ TÜM İŞ KOLLARINDA UYGULUYOR

BORUSAN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ TÜM İŞ KOLLARINDA UYGULUYOR

BORUSAN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ TÜM İŞ KOLLARINDA UYGULUYOR15.06.2015

Borusan, sürdürülebilirlik kapsamında tüm şirketlerindeki iş süreçlerini daha verimli kılmaya, karbon salimim, enerji ve su tüketimini azaltmaya, atık yönetimini daha etkin bir şekilde yapmaya odaklanıyor. Bu doğrultuda grup şirketlerinin gösterdiği hassasiyeti belgeleyen firma, Borusan Mannesmann, Kerim Çelik ve Supsan, ISO 14001 Çevre yönetim belgesine sahip. Ayrıca Borusan Makina ve Güç Sistemleri Şirketinin Güç Sistemleri iş birimi de, ISO 14001 Belgesi'ne sahipken, Borçelik ve Borusan Lojistik şirketlerinde ISO 14001 belgesinin yanı sıra ISO 14064 belgesi de bulunuyor. Firma, diğer yandan yaptığı yatırımlarda çevreye olan etkinin en aza indirgenebilmesi için yapılan etüt çalışmaları, yatırım sürecinde çevre etki değerlendirmesi yaparak raporluyor.

Borusan, 2013 yılında Halkalı ve Gemlik fabrikalarının atık alanını revize ederek, atıkları geçirimsiz zeminde çevreye zarar vermeyecek şekilde geçici olarak depoladı. Firma, Gemlik fabrikasmda ise 2013 yılında enerji tasarrufu projelerinden 393 bin kVVh elektrik ve 244 bin 421 m3 doğal gaz tasarrufu sağladı. Borusan Lojistik, 2013 yılında Gemlik Borusan Limanındaki iş makinelerinin dizel yakıt tüketimlerinin düşürülmesiyle yıllık karbon salınımının 2 bin 500 tondan 2 bin 300 tona inmesini hedefledi. Firma, bu hedefle yıllık 103 bin dolar getiri elde edecek. 'Borusan Limanı İş Makinelerinin Lastik Maliyetlerinin Azaltılması' projesi kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda ise yıllık kullanılan lastik sayısında azalma sağlanırken, hurda lastik miktarında yaklaşık yüzde 30 azalma ve 44 bin 160 doları tasarruf elde edildi.

1 milyon ağaç hedefi

Bunlara ilaveten, Borusan Lojistik'in halen başta ÇEKÜL ile birlikte yürütülen ve 1 milyon ağaç dikimini hedefleyen '7 Ağaç Ormanları' projesi olmak üzere, çevre koruma ve eğitimle ilgili birçok sosyal sorumluluk çalışması devam ediyor. Borçelik'in 'üretilen her bir bobin için müşterilerinin adına bir fidan dikme' hedefi ile Gemlik'te Bursa Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 160 hektarlık bir alanın ağaçlandırılması projesinin sponsorluğu çerçevesinde 500 bin ağaç fidanının dikiminin tamamlanması planlanıyor.

BKV çatısı altında eğitim, kültür ve kadını güçlendirecek projeler yapıyoruz

Borusan Holding CEO Agah Uğur, sosyal sorumluluk çalışmalarını, Türkiye ekonomik ve toplumsal kalkınmasında kamu yönetiminin yanı sıra özel sektörün üzerine düşen sorumluluklar olduğu inancıyla yürüttüklerini bildirdi. Borusan Kocabıyık Vakfı (BKV) çatısı altında eğitim, kültür, sanat ve kadını güçlendirme alanlarında projelere imza attıklarını anlatan Uğur, şunları kaydetti: "Kadının sosyal ve ekonomik arenada erkeklerle eşit haklara sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Toplumsal sorunun çözümün de kendi payına düşen katkıyı sunmak üzere iç politikamızda kadın çalışanlarımızı destekliyoruz. Ayrıca, kadınların iş yaşamına uygun şartlarda katılmalarını sağlayacak altyapı ve finansman destekleri geliştiriyoruz."

Kaynak: Dünya Gazetesi Özel Ek

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr