Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SERTRANS, EMİSYONLARINI DÜŞÜRÜYOR

SERTRANS, EMİSYONLARINI DÜŞÜRÜYOR

SERTRANS, EMİSYONLARINI DÜŞÜRÜYOR15.06.2015

Hadımköy'de bulunan Gold LEED sertifikalı binasıyla hizmet veren Sertrans Logistics, taşımacılık ve lojistik faaliyetleri konusunda çevre duyarlılığını devam ettiriyor. Karbon ayak izini ölçen firma, seragazı salimini azaltmak için projeler üretiyor.

 Her geçen yıl taşımacılıkta karayolu kullanımını bir önceki yıla oranla daha da azaltarak, Ro-Ro kullanımına ağırlık veren firma, bu sayede yakıt tasarrufu sağlayarak, her yıl yaklaşık 10 bin ağaçlık bir ormanın yok olmasmı önlüyor.

Araç filosunun AB'nin karbondioksit emisyon standartlarına uygun Euro/5 ve Euro/6 normlarındaki araçlardan oluşturan firma, araçların düzenli şekilde ses ve egzoz emisyon testlerine tabi tutarak, tüm araçlarda, nitrojen oksit gibi zararlı egzoz gazlarım su buharı ve zararsız nitrojene dönüştüren sentetik üre solüsyon kullanıyor. Araçların iç ve dış temizliğinde kullanılan malzemeleri de çevre dostu ürünlerden seçen Sertrans, kirli suları toprağa karıştırmadan atık su tanklarına boşaltıyor. Ömrünü tamamlamış TIR lastiklerinin ise doğaya karışmadan yeniden geri kazanılması sağlayan firmanın, bu kapsamda geri kazanıma gönderdiği lastikler yıllık ortalama 12 bin 300 kilogramı buluyor. Yeşil lojistik konusundaki hassasiyetini, yeşil bina alanında da sürdüren firma, bu konuda 2014 yılında Hadımköy'deki 50 bin metrekarelik tesisiyle 'LEED' sertifikasını en üst seviye olan GOLD derecesiyle aldı. Firma, sertifikaya Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından, verimli enerji ve kaynak kullanımı, sürdürülebilir arazi, su verimliliği, iç ve dış mekan malzemeleri, bina içi yaşam kalitesi, inovasyon ve yerel çevresel unsurlar gibi çeşitli kategorilerde değerlendirilip, layık görüldü.

Sertrans Logistics CEO'su Nilgün Keleş, geçen yıllarda ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, yeşil binaların enerji tüketiminde yüzde 24 ila 50, karbondioksit şahmında yüzde 33 ila 39, su tüketiminde yüzde 40 ve atıklarda yüzde 70'e varan düşüş sağladığının tespit edildiğini anlattı. Bu yüzden tesislerinde yeşil bina özelliğine önem verdiklerini kaydeden Keleş, "Lojistik alanlarımız 'çevre dostu sürdürülebilir bina' konseptine sahip ve bulunduğu lokasyona ve yerel yaşama, hem topluma hem de insanlığa ve gelecek nesillere olan sorumluluğumuzun önemli bir göstergesi" dedi.

Kaynak: Dünya Gazetesi Özel Ek

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr