Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK FAKÜLTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK FAKÜLTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK FAKÜLTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU12.06.2015

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’nin 2014 - 2015 akademik yılı mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Eyüp Çetin ve akademisyenlerin yanı sıra mezun gençlerin ailelerinin de katıldığı törende, UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur da mezunlara seslendi.

Cavit Uğur, lojistik sektörünün Türkiye’de büyüyen bir sektör olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Bugün büyüyen bir lojistik dünyasına nitelikli sektör mensubu olarak katılmaya hazırlanıyorsunuz. İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi başarılı bir eğitim kurumu,  lojistik alanında lisans eğitimi vermeye başlayan ilk okul ve yıllardır sektöre nitelikli çalışanlar kazandırıyor. Ve artık okulunuz bir ilke daha imza atarak fakülte oldu, bundan sonra lojistik bilimine daha büyük katkılar sağlayacaktır.”

Uğur, genç mezunlara başarılı bir meslek hayatı için ipuçları verirken; öncelikle “lojistiğin” hangi alanında uzmanlaşmak istediklerine karar vermeleri gerektiğinin önemine değindi.

Uğur, “Çok hızlı değişen ekonomik, sosyal ve politik yapısıyla küresel rekabetin yoğun olduğu bir dünyada iş hayatına atılacaksınız, bunun için öncelikle gelecekte ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Bu çağda daima güncel bilginin ve deneyimin, yeniliklerin peşinde olmalısınız. Değişimleri yakından takip ederek, sürdürülebilir bir kariyer hedefi için çalışmalısınız. Olmazsa olmazınız mutlaka ve mutlaka etkin kullanabildiğiniz bir yabancı dil olmalı” dedi.

UTİKAD’ın eğitim çalışmalarına da değinen Uğur, Eylül ayında FIATA Diploma eğitimine başlayacaklarını ve sektörde çalışmaya başladıktan ve 2 yıl deneyim kazandıktan sonra dünyaca kabul edilen bu diplomayı almaları yönünde genç mezunlara tavsiyede bulundu.

Gençleri bugünlere getiren fedakâr ailelerine ve çağdaş standartlarda eğitim vererek sektörün gerektirdiği birikime sahip öğrencileri yetiştirdiği için başta fakülte dekanı Prof. Dr. Eyüp Çetin olmak üzere İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi akademik kadrosuna da şükranlarını ileten Cavit Uğur, “Değerli meslektaşlarım, aramıza hoş geldiniz” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr