Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ERKESKİN: EĞİTİMDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK OLMAZSA OLMAZLARIN ARASINDA YER ALIYOR

ERKESKİN: EĞİTİMDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK OLMAZSA OLMAZLARIN ARASINDA YER ALIYOR

ERKESKİN: EĞİTİMDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK OLMAZSA OLMAZLARIN ARASINDA YER ALIYOR11.06.2015
Artı Eğitim Dergisi ve eğitimtercihi.com internet sitesinin düzenlediği ‘Eğitimde Başarı Ödülleri’, sahiplerini buldu. UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin’in de katıldığı gecede, eğitimin gelişmesine katkı sağlayan, çalışma ve projeleriyle eğitim sektöründe farklılık yaratan isimler ödüllerini aldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Turgut Erkeskin, eğitimin önemine değinerek, insanlığın geleceğini eğitimin biçimlendirdiğini belirtti. Büyüyen ekonomisi karşısında Türkiye’nin İnsani Gelişme Endeksi’nde gerilerde yer almasının başında da eğitim ve istihdam sorunlarının geldiğini aktaran Erkeskin, bu tablonun değişmesi için çalışılması gerektiğini ifade etti.

İçinde bulunduğumuz küreselleşme sürecinde artık sadece bilgiyi öğrenmenin yeterli olmayacağını kaydeden Turgut Erkeskin, bilginin nasıl öğretildiği, içeriği ve gerçek hayatta pratiğe dökülmesinin de hayati önem taşıdığını ifade ederek, eğitim kurumlarına bu noktada büyük görevler düştüğünü ve ülkenin hedeflerine ulaşmasının eğitim kalitesinin yükselmesiyle mümkün olacağını söyledi.

UTİKAD Başkanı ayrıca, eğitimin sürekli değişen bir kavram olduğunu, sürdürülebilirlik ve kalitenin eğitimin olmazsa olmazlarından olduğunu vurguladı, bu konuda UTİKAD’ın yürüttüğü çalışmaları anlattı.

Erkeskin, lojistik sektörünün yıllarca eğitime erişim problemleriyle uğraştığını belirterek, ''Sektörümüz büyüyen ve ülke ekonomisini de büyüten bir sektör. Bu sektörün “lojistik kültürüne” ihtiyacı var. Burada da eğitim çok önemli. Meslek liselerimizde, yüksekokullarımızda üniversitelerimizde önemli ilerlemeler kaydetmekle beraber halen eksiklerimiz var. UTİKAD olarak bu eksikliklerin giderilmesine yardımcı olmak ve sektörümüze nitelikli personel kazandırmak için ilgili eğitim kurumlarımız ile ortak projeler gerçekleştiriyor, eğitimler düzenliyor, kitaplar yayınlıyor. Kitaplarımız üniversitelerde başucu kaynağı olarak gösterilirken, her ay düzenlediğimiz kişisel gelişim ve mesleki eğitim seminerleriyle de yüzlerce kişiye ulaşıyoruz” diye konuştu.

Hizmet sektörünün sermayesinin insan olduğuna vurgu yapan Erkeskin, Türk Lojistik sektöründe mesleki eğitimin kalitesini Dünya standartlarına çıkarmak adına önemli bir projeye imza attıklarını ve FIATA’nın validasyonu ile tüm dünyada geçerli meslek diplomasının UTİKAD ve köklü bir üniversite işbirliğinde artık verilebileceğini belirtti. Eğitimin Eylül ayı itibariyle başlayacağı bu programın detaylarını çok yakın zamanda sektör ile paylaşacaklarını da müjdeledi.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr