Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TÜRKİYENİN İLK "DÜŞÜK KARBON KAHRAMANLARI" BELİRLENDİ

TÜRKİYENİN İLK "DÜŞÜK KARBON KAHRAMANLARI" BELİRLENDİ

TÜRKİYENİN İLK 21.04.2015
Karbon yönetimi konusu Türkiye’nin gündeminde üst sıralarda yer almayı sürdürüyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) ve Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) tarafından düzenlenen II. İstanbul Karbon Zirvesi’nde karbon ekonomisinin geleceği tüm yönleriyle tartışıldı. Karbon yönetimi, karbon ticareti, temiz enerji teknolojileri konularının tartışıldığı Zirve’ye,  Avrupa Komisyonu, OECD, Dünya Bankası, EBRD, IETA, ICAP, POINTCARBON ve REC gibi uluslararası kuruluşların üst düzey temsilcilerinin yanı sıra 15 farklı ülkeden uzmanlar katıldı .

Bu zirvede Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan “Düşük Karbon Kahramanları” sahiplerini buldu. Karbon yönetimi konusunda emek verenleri ve iklim değişikliği ile mücadele edenleri desteklemenin yanı sıra,  bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yarışmada kamu , sivil toplum örgütleri ve tüzel kuruluşlardan  3 ü yabancı olmak üzere 32 proje aday oldu.

Değerlendirme sonucunda TRANSORİENT A.Ş,   taşımacılıkta  karbon salımını  azaltmak amacıyla hayata geçirdiği "TRANSORİENT  45” İntermodal Yeşil Lojistik  " projesi  ile "YEŞİL LOJİSTİK " alanında ödüle layık görüldü ve "Düşük Karbon Kahramanı" oldu. TRANSORİENT A.Ş Yönetici Ortaklarından Nil TUNASAR ödüle ilişkin şunları söyledi “ Son yıllarda çevre bilinci ile kurgulanan iş modellemeleri üzerine yoğun çalışmalarımız oldu ve iddialı hedefler belirledik. Bu kapsamdaki projelerimizden biri olan  45” konteynerler  ile multimodal taşımacılık çözümlerimiz sayesinde 2014 yılında  500ton karbon salımını azaltarak  Yeşil lojistik yolunda önemli yol kat ettik.  Çalışmalarımızın takdiri niteliğindeki bu ödül bizleri hem gururlandırdı hem de gelecekte üreteceğimiz yeni projelerimiz için itici güç niteliğinde oldu. Ödülün alınmasındaki katkılarından dolayı emeği geçenleri kutluyor, sürdürülebilirlik yolculuğumuzda verdikleri destek için tüm TRANSORİENT ekibine ve iş ortaklarımıza teşekkür ediyorum.”
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr