Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ERKESKİN, İMEAK DENİZ TİCARET ODASI MECLİS ÜYELERİYLE BULUŞTU

ERKESKİN, İMEAK DENİZ TİCARET ODASI MECLİS ÜYELERİYLE BULUŞTU

ERKESKİN, İMEAK DENİZ TİCARET ODASI MECLİS ÜYELERİYLE BULUŞTU14.04.2015
UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Nisan ayı Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türk lojistik sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Nisan ayı Meclis Toplantısı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu başkanlığında İMEAK Deniz Ticaret Odası‘nda gerçekleştirildi. UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin de Kaptanoğlu’nun davetlisi olarak toplantıya katıldı.

UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur’la birlikte meclis üyeleriyle bir araya gelen Turgut Erkeskin, Cengiz Kaptanoğlu’nun daveti üzerine yaptığı konuşmada, lojistik sektörünün ekonomilerin kalkınmasında öncü rol oynadığını, bu nedenle 10. Kalkınma Planı’na taşımacılıktan lojistiğe dönüşüm planıyla dâhil edildiğini söyledi.

Artık küresel pazarda rekabet avantajını elde etmenin yolunun, tedarik sürecini ve lojistik hizmetlerini en iyi seviyede yönetmekten geçmekte olduğuna değinen Erkeskin, Türkiye’de lojistiğin ve taşımacılığın üç temel dinamiği olduğunu ifade etti. Turgut Erkeskin, “Lojistikçiler olarak yurtiçi ticaret lojistiği ve yurtdışı ticaret lojistiğinin yanı sıra, üçüncü ülkeler arası transit taşımaları da organize ediyoruz. Bu hizmetlerimizi geliştirerek daha yaygın bir şekilde Türkiye merkezli verebilecek konuma gelmemiz, bizleri de net hizmet ihracatçısı yapacaktır” diye konuştu.

“Sürdürülebilir Bir Lojistik Dünyası Oluşturmak İçin Çalışıyoruz”

UTİKAD Başkanı Erkeskin, dernek olarak Türkiye’yi bölgesinin lojistik üssü yapmaya yönelik hizmetler üretmeye gayret ettiklerini belirterek, UTİKAD çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. UTİKAD’ın tüm çalışmalarında ana unsurun “lojistikte sürdürülebilirlik” olduğuna vurgu yapan Erkeskin, şöyle konuştu:

“Sürdürülebilirlik sadece çevre duyarlılığı ile sınırlı değil. Lojistikçiler olarak çalışmalarımızı verimli ve sürdürülebilir kılmalıyız, işlerimizi gelecek kuşaklara aktarabilecek kurumsallığı yakalamalıyız. UTİKAD olarak bu ana fikir doğrultusunda üyelerimize risk sigortalarından, kitaplara, eğitim seminerlerine kadar çeşitli hizmetler veriyoruz. Riskleri yönetmeliyiz ki kalıcı olmalıyız, aynı şekilde kaliteli de olmalıyız. Bunun için en önemli faktörlerden birisi ise eğitim. Dernek olarak eğitimlerimiz vazgeçilmezlerimiz arasında. Bu yıl içerisinde UTİKAD Akademisini hayata geçirmeye hazırlanırken, risk yönetimine ilişkin eğitim çalışmalarına da başladık.”

UTİKAD ile uluslararası bağımsız belgelendirme ve denetim kuruluşu Bureau Veritas işbirliğiyle dünyada ilk kez hazırlanan Sürdürülebilir Lojistik Belgesi'ni de sektöre kazandırdıklarını anlatan Erkeskin, bunun kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

“Sektörümüz İçin Ortak Çalışma Alanlarımız Var”

Üyelerinin ticari faaliyetleri içinde denizyolu taşımacılığının payının büyük olduğunu vurgulayan UTİKAD Başkanı, denizyolu taşımacılığına yönelik konularda ve mevzuatta karşılaşılan sıkıntılar üzerinde de çalıştıklarını ve ilgili kamu kurumlarıyla ortak çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. İMEAK Deniz Ticaret Odası ile denizyolu taşımacılığına ilişkin pek çok ortak çalışma alanlarının olduğunu belirten Erkeskin, meclis toplantısına davet ettiği için Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu’na ve meclis üyelerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan da Turgut Erkeskin’e konuşmalarından dolayı teşekkür ederek, lojistik sektörünün ülke ekonomisinin geleceği için önemli bir aktör olduğunu vurguladı.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr