Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / IRAK UÇUŞLARI ARTACAK

IRAK UÇUŞLARI ARTACAK

IRAK UÇUŞLARI ARTACAK07.04.2015
Türkiye ve Irak, yolcu ve kargo seferlerinin arttırılması ile Irak’tan Adana ve Diyarbakır’a uçuş düzenlenmesi konusunda mutabakat sağladı.

Türkiye ve Irak, iki ülke arasındaki yolcu ve kargo seferlerinin arttırılması ile Irak’tan Adana ve Diyarbakır’a uçuş düzenlenmesi konusunda mutabakat sağladı.

SHGM'den konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Irak Sivil Havacılığı arasında 2 Nisan 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen müzakereler sonucunda mutabakat zaptı imzalandı.

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri KESİCİ ve Irak Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Muhammed AZİZ başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerde, yolcu ve kargo uçuşlarında frekansların arttırılmasına ve Irak’ın Türkiye’de iki noktaya daha uçuş düzenlemesi karara bağlandı.

İmzalanan mutabakat zaptına göre, her iki taraf için haftalık 62 frekans olan yolcu uçuşu sayıları karşılıklı olarak 7 tanesi sonradan belirlenecek şekilde haftalık 116 frekansa çıkarıldı. Haftalık 4 frekans olan kargo uçuşlarında da 6 frekanslık kazanım sağlanarak toplam 10 frekans kargo hakkı alındı.

Ayrıca, Irak’ın Türkiye’ye deki uçuş noktalarının sayısı Adana ve Diyarbakır’ın eklenmesi ile 7’ye çıkartıldı. Türk tarafı için zaten mevcut olan Bağdat, Erbil, Basra, Musul, Necef ve Süleymaniye uçuş noktalarının yanısıra daha sonradan belirlenecek bir noktaya uçma hakkı revize edilen anlaşma ile de korundu.

Irak ile Türkiye arasındaki uçak seferlerini arttıracak bu anlaşma ile, gerek sivil havacılıkta gelişme potansiyeli yüksek bölgelerden olan Ortadoğu ile kurulan havayolu bağlantılarının güçlendirilmesi, gerekse ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı sağlanması planlanıyor.

Kaynak: Ulaşım Online
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr