Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / LOJİSTİK MERKEZLER ARAŞTIRMASININ PİLOTU HASANBEY OLDU

LOJİSTİK MERKEZLER ARAŞTIRMASININ PİLOTU HASANBEY OLDU

LOJİSTİK MERKEZLER ARAŞTIRMASININ PİLOTU HASANBEY OLDU03.03.2015
UTİKAD tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na sunulmak üzere Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle hazırlanan, Türkiye’deki lojistik merkezlere ilişkin araştırma tamamlanma aşamasında. Araştırma grubu Eskişehir Valiliği işbirliği ile pilot lojistik merkez, “Hasanbey Lojistik Merkezi”ni ziyaret etti.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na sunulmak üzere Türkiye’deki lojistik merkezlerle ilgili bir araştırma çalışması yürütüyor.

Bu çalışma için pilot olarak seçilen Eskişehir’deki TCDD Hasanbey Lojistik Merkezi ve bu merkezi kullanan özel sektör firmaları ziyaret edilerek, yapılan yüz yüze görüşmelerden elde edilen bilgilerle, TCDD Hasanbey Lojistik Merkezi’nden aktarılan veriler analiz edilecek ve Türkiye’nin lojistik merkez yapılanmasına yönelik ön rapor yakın zamanda hazırlanacak.

Bu ziyaretlerin ardından Hasanbey Lojistik Merkezi’nin bölgeye etkilerini ve katkılarını değerlendirmek üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle de Eskişehir’de bir araya gelindi.

Toplantıya, Eskişehir Vali Yardımcısı Hamdi Bilge Aktaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, Eskişehir Gümrük Müdürü Sadık Toprak, TCDD Hasanbey Lojistik Merkez Müdürü Mesut Uysal, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Kayıhan Özdemir Turan, UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, Proje Danışmanı Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu BLUARM Müdürü Prof. Dr. Okan Tuna ve ilgili kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eskişehir Vali Yardımcısı Hamdi Bilge Aktaş, lojistiğin ülke ve kent ekonomileri için önemine değinerek, Eskişehir bölgesinin lojistik alandaki potansiyelinin değerlendirilmesi için yapılan çalışmaları anlattı. Toplantının gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Aktaş, sözlerini çalışmanın verimli geçmesini dileyerek noktaladı.

UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Kayıhan Özdemir Turan da, yaptığı konuşmada, lojistik merkezlerin sektörün kalkınmasının önemli unsurlarından birisi olduğunu belirterek, lojistik açıdan bakıldığında Hasanbey Lojistik Merkezi’ne yönelik yapılan araştırmanın büyük önem taşıdığını kaydetti. Turan, toplantıya katkılarından dolayı Eskişehir Valiliği’ne teşekkür etti.

Daha sonra UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur yaptığı sunumla, Avrupa’daki lojistik merkezlerden örnekler vererek, Türkiye’de lojistik merkezlerle ilgili olarak kamu ve özel sektör tarafından yapılan çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler aktardı.

Toplantıda konuşan TCDD Hasanbey Lojistik Merkez Müdürü Mesut Uysal, bir sunum yaparak lojistik merkezin getirdiği avantajlar ve merkez tarafından yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Proje Danışmanı Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu BLUARM Müdürü Prof. Dr. Okan Tuna’nın moderatörlüğünde, lojistik merkezin makro çevre değişkenlerine, ulaştırma ve lojistik altyapı değişkenlerine katkıları ve lojistik merkezin bölgeye sağladığı çeşitli faydalar ele alındı.

Katılımcılar, Hasanbey Lojistik Merkezi’nin paydaşları olarak daha önce bir araya gelmediklerini belirterek, böyle bir toplantı sayesinde ilk kez lojistik merkezine ilişkin görüş alışverişi yapma fırsatı bulduklarından dolayı çok memnun olduklarını ve UTİKAD’a böyle bir organizasyonun öncüsü olduğundan dolayı teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Toplantıya katılan kurum ve şirketlerin temsilcileri gelecekte de görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya gelmeyi ve bölgenin lojistik alanında gelişmesi için birlikte çalışmayı dilediler.

Toplantının sonunda UTİKAD tarafından Eskişehir Vali Yardımcısı Hamdi Bilge Aktaş’a 2014 sonunda yayınlanan son UTİKAD kitabı “Lojistik Merkez Yönetimi” kitabı takdim edildi.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr