Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / "LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE MÜŞTERİLERİMİZE ÖZEL ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ"

"LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE MÜŞTERİLERİMİZE ÖZEL ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ"

12.02.2015
Endüstriyel lojistik ve otomotiv lojistiği sektörlerinde önemli bir isim olan GEFCO, Türkiye''deki faaliyetlerini 12 yıldır sürdürüyor. Türkiye''nin çok önemli bir pazar olduğuna değinen GEFCO Türkiye Genel Müdürü Fulvio Villa, "Türkiye''de lojistik sektörü her geçen yıl ivme kazanıyor. Daha fazla yenilikçi ve dolayısıyla daha rekabetçi hale geliyor. GEFCO olarak tedarik zinciri mühendisliği kabiliyetimiz sayesinde çok önemli bir katma değere sahip olduğumuza inanıyorum" diyor.

Gefco Türkiye’nin global Gefco içindeki önemi nedir?

GEFCO Türkiye’nin grup içerisinde iki farklı rolü var. Bir yandan gerek boyutları gerekse büyüme potansiyeli açısından Türkiye çok önemli bir pazar, diğer yandan da zaman içerisinde GEFCO Türkiye, hem Ortadoğu ülkeleri hem de Türki Cumhuriyetleri’ndeki faaliyetlerimizin gelişimi için bir merkez haline geldi.

Türkiye’deki Lojistik pazarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye''de lojistik sektörü her geçen yıl ivme kazanıyor. Daha fazla yenilikçi ve dolayısıyla da daha rekabetçi hale geliyor. GEFCO olarak tedarik zinciri mühendisliği kabiliyetimiz sayesinde çok önemli bir katma değere sahip olduğumuza inanıyorum.

GEFCO Türkiye olarak, lojistik pazarında nasıl bir katma değer yarattınız?

Gelişmiş uluslararası ağımız sayesinde dünya çapında yükleme/ boşaltma yapılması gereken ve multimodel taşımacılığa ihtiyaç duyulan her noktada, yerel uzmanlarla beraber çalışıp müşterilerimize özel çözümler sunabiliyoruz. Bu yapımız, Türk sanayisinin globalleşmesiyle de mükemmel şekilde örtüşüyor.

Otomotiv lojistiğinde sizi ön plana çıkaran projeler nelerdir?

Prensip olarak her zaman müşterilerimize ne gibi avantajlar sağlayabileceğimiz üzerinde yoğunlaşıyoruz. Bu bizim açımızdan uluslararası ağımızı geliştirmekten ürün çeşitliliğine kadar pek çok nokta olabilir. Örnek vermek gerekirse, bugün araç üretim fabrikalarında üretim hattı sonunda profesyonel ve bağımsız denetim gerçekleştirebilen çok az firmadan bir tanesiyiz. Bu bağımsız denetimin araç üreticileri için önemli olduğunu biliyoruz, bu yüzden de ileride bu uzmanlığımızı daha da geliştirmek istiyoruz. Benzer şekilde diğer bir örnek ise verdiğimiz Post Prodüksiyon İşlemleri (PPO) hizmeti. Bu hizmetimizi de önemli ve potansiyel bir gelişme alanı olarak değerlendiriyoruz.

Önümüzdeki yıla yönelik hedeflerinizden ve projelerinizden bahsedebilir misiniz?

2014 çalkantılı bir yıl oldu. 2015''in 2014''ten daha iyi geçeceğine inanıyorum. Aslına bakarsanız, 2015''te tekrardan normale dönme etkisinin olacağını düşünüyorum. 2015 için iyimser bir bakış açımız var. 2014’te ödevlerimizi iyi yaptık, çalışmalarımızdan bazıları Çayırova''da açtığımız gümrüklü ve serbest depo. Litvanya Demiryolları ile yaptığımız Viking Projesi anlaşması oldu. Önümüzdeki yılda bu yatırımlarımızın geri dönüşleri olacağına inanıyoruz.

Kaynak: Unibusiness Dergisi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr