Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SİBEL LOJİSTİK VERDİĞİ HİZMETLERİ ÇEŞİTLENDİRMEYİ HEDEFLİYOR

SİBEL LOJİSTİK VERDİĞİ HİZMETLERİ ÇEŞİTLENDİRMEYİ HEDEFLİYOR

SİBEL LOJİSTİK VERDİĞİ HİZMETLERİ ÇEŞİTLENDİRMEYİ HEDEFLİYOR10.02.2015
İstanbul, İzmir ve Trabzon limanlarından yaptığı taşımalarla İran pazarında öne çıkan firmalardan biri olan Sibel Lojistik, özel proje sevkiyatları başta olmak üzere gümrükleme ve depolama alanında da hizmetlerini çeşitlendirecek.

Sibel Lojistik Genel Müdürü Erhan Gültekin, "Dünya genelinde 5 binden fazla acente ile sevkiyat trafiğine sahibiz. İran ve komşu ülkelere neredeyse her türlü emtiayı taşıyoruz. Medikal malzemeler, makineler, yedek parçalar, plastik emtia, inşaat malzemeleri, dayanıklı tüketim mallan, kıymetli malzemeler, tehlikeli maddeler, kuru gıda, özel veya taşmak proje yükleri bunlardan ilk akla gelenler" dedi.

Lojistik sektöründe faaliyet gösteren yeni bir firma olduklarını belirten Erhan Gültekin, "Kuruluş olarak genç, fakat personel olarak deneyimli bir yapıya sahibiz. Bu iki dinamiği birleştirerek, hem yapısal hem de uluslararası taşımacılık sektöründeki hizmet sahamızı geliştirdik ve UTİKAD üyeliği, R2, FIATA ve IATA belgeleriyle taşımacılık sektöründeki yerimizi yeterlilik ve yasallık zeminiyle sağlamlaştırdık" şeklinde konuştu.

Havayolu ve denizyolu taşımalarında güçlü bir yapıya sahip olduklarının altını çizen Gültekin, "Yüklemeleri İstanbul, İzmir, Mersin ve Trabzon limanlarından organize ediyoruz. Müşterilerimize, en uygun taşıma şekli ve fiyatla yüklerini nasıl alıcılarına ulaştırabilmeleri için yardımcı oluyoruz. Tüm ülkelerden gelen malzemeleri hava, kara ve deniz yolu üe Türkiye'ye getiriyor ve İran'a taşıyoruz" ifadelerini kullandı. İhracata yönelik taşımacılığının yanı sıra ithalat sevkiyatlarında da hizmet verdiklerini söyleyen Erhan Gültekin, "Altyapı, iletişim ağı ve memnuniyet odaklı hizmet içeren lojistik anlayışı ile sadece ihracata değil ithalata da yönelik taşıma hizmetleri de veriyoruz. İran'dan Türkiye'ye petrol türevi hammadde, çinko veya blok mermer gibi malzemelerin ithalatında hızlı ve güvenli servis sunuyoruz" diye konuştu. İki ülke yetkili makamlarının, ilişkileri çok yönlü geliştirmek için çaba gösterdiğini aktaran Erhan Gültekin, konuşmasına şöyle devam etti: "İki ülkenin de ekonomik potansiyelleri çok yüksek. Karşılıklı 30 milyar dolarlık bir dış ticaret hedefinde anlaşmış olması ve imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması kapsamında birçok üründe gümrük vergilerinin düşürülmesi; hatta sıfırlanması ile ekonomik işbirliği yeni bir düzeye taşınmış oldu."

"Türkiye, İran'ın Avrupa'ya açılan kapısı"

İran'ın, Türki cumhuriyetleri ve Doğu Asya'ya yapılan taşımalarda önemli bir geçiş noktası olduğunu belirten Gültekin, "Türkiye'nin de İran'ın Avrupa'ya açılan kapısı konumunda olması, lojistik sektörünün bu bölgenin ekonomisi için ne kadar hayati önem taşıdığını gösteriyor. Biz, Sibel Global Lojistik olarak iki ülke arasında köprü olma vazifesini en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. İki ülke arasında taşımacılığı etkileyebilecek her gelişmeyi sürekli izliyor ve taşımalarımızı müşterilerimiz için en uygun şekilde gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr