Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / EMRE ELDENER: 5 AYRI LOKASYONDA HİZMET VERMEKTEYİZ

EMRE ELDENER: 5 AYRI LOKASYONDA HİZMET VERMEKTEYİZ

EMRE ELDENER: 5 AYRI LOKASYONDA HİZMET VERMEKTEYİZ20.01.2015
Kıta Lojistik Genel Müdürü ve UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Eldener, proje lojistiği hakkında Hizmetix okurlarına bilgi verdi.

Kıta Lojistik’in proje lojistiği alanında sunduğu hizmet çözümleri nelerdir?

Kıta Lojistik, hava, kara, deniz, proje lojistiği ve entegre lojistik hizmetler veren bir firma.  5 ayrı lokasyonda hizmet vermekteyiz, özmal araç filomuzla uluslararası ve yurtiçi taşıma, gümrüklü ve serbest depolarımızda da stoklama ve dağıtım hizmeti vermekteyiz.  Ayrıca IATA lisanslı bir hava kargo firmasıyız. Türkiye’de her yıl yaklaşık 1,000 MW civarı rüzgar, HES ve doğalgaz kaynaklı yeni tesis taşıması gerçekleştiriyor ve bu nedenle de enerji sektörüne özel lojistik çözüm üretmede iddialı konumumuzu koruyoruz.  Enerji sektörü için kapıdan kapıya proje taşımacılığının dışında rampa ve geçici köprü tasarımlarından profesyonel yol etütlerine kadar bir dizi ciddi mühendislik gerektiren hizmeti de bünyemizde veriyoruz.  Bunun yanında Kıta’yı yalnızca ağır nakliye ve proje taşıması yapan bir firma olarak görmemek lazım. Örneğin enerji sektöründeki birçok müşterimize hava kargo departmanımız kanalıyla yedek parça lojistik desteği, Avrupa ağırlıklı çalışan hava süspansiyonlu (air-ride trailer) TIR filomuzla da arızalanmış türbin ve diğer aksamın en hızlı şekilde bakım merkezlerine ulaştırılmasında aktif rol oynuyoruz. Geçen yıl HES ve Doğalgaz ağırlıklı enerji santrallerinin taşımalarını gerçekleştirdik.  Hemen arkasından petrokimya ve ham petrol arama faaliyetleri için yapılan taşımalar geliyor.

Ülkemizin lojistik sektöründe gösterdiği gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ülkemizde çok ciddi yatırımlar yapılamaya devam ediyor, bu nedenle tüm dünyanın gözü burada.  Yani havalimanlarından nükleer santrallere kadar yatırımların taşınması proje lojistiği yapan firmalar tarafından yapılacak.  Bu nedenle geleceğini çok parlak görüyorum. Ek olarak, intermodal taşımacılık faaliyetleri Türkiye’de her geçen gün artıyor, bu nedenle de düzenli yüklemeler dışında proje lojistiğinde de etkili olacak gelecekte.  İntermodal taşımacılıkta fiyat sabit kalması, çok büyük avantaj oluyor karayolu yüklemelerine göre.  Özellikle bir iki günlük transit süre gecikmelerini kaldırabilecek firmalara fiyatta avantaj yaratıyoruz.  Ülkemizde proje lojistiği yapan firmalar Türki Cumhuriyetlerde ve Avrupa’da çok aktifler, bunun dışında Ortadoğu’da da daha aktif olacağımızı öngörüyorum.

Kaynak: Hizmetix
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr