Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TANER ANKARA: İHRACAT ARTIŞINA KAPI AÇILDI

TANER ANKARA: İHRACAT ARTIŞINA KAPI AÇILDI

TANER ANKARA: İHRACAT ARTIŞINA KAPI AÇILDI20.01.2015
Türkiye ile İran arasında yeni demiryolu hattı kurulması konusunda anlaşmaya varıldı. Anlaşmayla birlikte İran’a ve İran üzerinden geçiş yapılan ülkelere gerçekleştirilen ihracatta artış yaşanması bekleniyor.

Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, demiryolu hattının İran ile yapılmasının önemine değinerek, anlaşmanın lojistik sektörüne de önemli katkılar yapacağını vurguladı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın, İran İletişim Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı Mahmut Vaizi ile bir araya geldiği görüşmede ticaretin gelişmesi için önemli kararlar alındı. İki ülke arasında demiryolu hattı oluşturulacak. Anlaşmayla birlikte karşılıklı yatırımların ve ticaret hacminin artması hedefleniyor. Görüşmede iki ülke arasında serbest ticaret anlaşması yapılması için de ilk adımlar atıldı.

Geçiş belgesi sorunu ortadan kalkacak!

Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, anlaşmanın lojistik sektörüne de önemli katkı yapacağını belirtti. Geçen yıl İran ile yaşanan sorunlara değinen Taner Ankara, “Geçtiğimiz yıl alınan yüksek geçiş ücretleri ve geçiş belgesi sorunları bu anlaşmayla ortadan kalkacak. Taşımaların demiryoluyla yapılması maliyetleri de düşürecektir.” ifadelerini kullandı.

“İran stratejik bir nokta…”

İran’ın Türkiye lojistik sektörü için önemli bir noktada bulunduğuna dikkat çeken Taner Ankara, “Geçtiğimiz yıl Türkiye ile İran arasındaki ticaret hacmi yaklaşık 12 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. İran, hem lojistik taşımalarımızın yoğun olduğu bir bölge, hem de Türki Cumhuriyetlere ve Doğu Asya’ya yaptığımız taşımalarda geçiş noktamız konumunda. Yapılacak demiryolu hattı, Asya’ya yapılacak ihracatımızı da olumlu şekilde etkileyecek” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Lojistik News
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr