Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / IRAK’A 4. KAPI AÇILIYOR

IRAK’A 4. KAPI AÇILIYOR

IRAK’A 4. KAPI AÇILIYOR13.01.2015
Türkiye dış ticaret hedeflerine yönelik yatırımlarını gümrük kapılarındaki geçişleri artırmak için de sürdürüyor. Sarp Sınır Kapısı’nı yenilediklerini, Gürcistan ile yeni bir çalışmanın olduğunu anlatan Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, “Kısa süre içinde Irak’ta sınır kapı sayısını 4’e çıkarmış olacağız” dedi.

Irak’ta yaşanan çatışmalara rağmen Türkiye bölge yatırımlarından vazgeçmiyor. Irakla ticarete hayati önem veren Türkiye ilişkileri geliştirecek yeni bir adım attı.  Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Irak sınırında kapı sayısını kısa sürede 4’e çıkaracaklarını belirterek, “Üzümlü Sınır Kapısı faaliyete geçti, Derecik Sınır Kapısı da yakında faaliyete geçecek, Ovaköy Sınır Kapısı’nın çalışmalarına başlıyoruz. Habur ile ilgili 3. köprü çalışmaları da başladı” dedi.

YAKIN ZAMANDA TİCARET ARTACAK

Canikli, Irak’ta halen açık tek kapının Habur Sınır Kapısı olduğunu ve bunun ihtiyacı karşılamadığını ifade etti. Habur Sınır Kapısı’ndan günlük ortama 2 bin giriş, 2 bin çıkış olmak üzere 4 bin araç geçtiğini kaydeden Canikli, “Artık üst sınıra gelindi bölgede yaşananlara, istikrarsızlığa rağmen her gün ihracatımız da ticaretimiz de artmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönemlerde artışın daha da yoğun olmasını bekliyoruz. O nedenle Irak ile ilgili kapı sayımızı arttırıyoruz. Yaşanan olaylar bizim bu konudaki çalışmalarımızı engellemiyor, kısa süre içinde kapı sayısını 4’e çıkarmış olacağız. Üzümlü Sınır Kapısı faaliyete geçti, Derecik Sınır Kapısı da yakında geçecek, Ovaköy Sınır Kapısı’nın çalışmalarına başlıyoruz. Habur ile ilgili 3. köprü çalışmaları da başladı” diye konuştu.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr