Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ’NDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ’NDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ’NDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK03.12.2014
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, gümrüklerde diplomatik muafiyetten yararlananların beraberlerinde gelen eşyaları için hiç bir beyan aranılmayacak ve söz konusu eşyalar muayene edilmeyecek.

Gümrük bölgelerine denizyolu ile getirilen dolu konteynerlerin, iskele bağlantısı olmayan geçici depolama yerlerine alınmasına, bakanlıkça belirlenecek zorunlu haller dışında izin verilmeyecek. Gümrük işlemleri sırasında belge aslının aranmadığı durumlarda belge örnekleri üzerinde işlemler sonlandırılacak.

İzinli gönderici yetkisine sahip kişilerin taşıma işlemlerinde düzenledikleri transit beyanları için hareket idaresince teminat kontrolü yapılmayacak.

Gümrük bölgesine havayoluyla getirilen ve ilgili madde hükümlerine göre özet beyanı verilen eşyanın, varış yeri ile alıcısının değişmemesi koşuluyla, gümrüğe sunulduğu tarihten itibaren 14 gün içinde, boşaltıldığı havalimanından tekrar gümrük bölgesi dışına çıkışında özet beyan aranmayacak.

Kaynak: TRT Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr