Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / OMSAN DENİZ VE DEMİRYOLUNDA BÜYÜYECEK

OMSAN DENİZ VE DEMİRYOLUNDA BÜYÜYECEK

OMSAN DENİZ VE DEMİRYOLUNDA BÜYÜYECEK19.11.2014
2015’te deniz ve demiryolu taşımalarının portföyündeki ağırlığını artırmayı planladıklarını ifade eden OMSAN Genel Müdürü Küçükertan, “Gemi, lokomotif ve müşterilerimizin sektörlerine özel vagon yatırımları yapacağız” dedi. Şirketin hedefleri arasında Malatya’da bölge müdürlüğü kurmak da var.

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından biri olan OMSAN, 2015’i yatırım yılı ilan etti. Deniz ve demiryolu taşımalarının portföyündeki ağırlığını da artırmayı planlayan şirket, gemi, lokomotif ve müşterilerinin sektörlerine özel vagon yatırımları yapacak. OMSAN Genel Müdürü Osman Küçükertan, 2015’te depolama ve araç stoklama kapasitesini artırmayı, depo ekipmanlarını modernleştirmeyi ve bilgi teknolojileri yatırımlarını tamamlamayı planladıklarını söyledi. Deniz ve demiryolu taşımalarının portföydeki ağırlığını artırmayı planladıklarını vurgulayan Küçükertan, “Gemi, lokomotif ve müşterilerimizin sektörlerine özel vagon yatırımlarımızı intermodal taşımacılığın avantajlarını kullanarak artırmayı hedefliyoruz” dedi. Yapılanma hedeflerini bölgesel dinamikleri göz önünde tutarak belirlediklerini aktaran Küçükertan, Malatya’da yeni bir bölge müdürlüğü kuracaklarını ifade etti. 2014 yılını da değerlendiren Küçükertan, “10 aylık dönemde gerek operasyonel gerekse finansal alanda başarılı işlere imza attık. Yıl sonu hedefimizi rahatlıkla yakalayacağımızı öngörüyoruz” diye konuştu.

Fas Yatırımımızı Genişlettik

Bu yıl Gaziantep’te yeni bir bölge müdürlüğü kurduklarını aktaran Küçükertan, geçen yıl kurdukları Fas yatırımlarını da genişlettiklerini söyledi. Küçükertan, “2013’te Fas/Casablanca’da 45 dönümlük bir arazide 2 bin 300 kapasiteli bir araç parkı kurmuştuk. Bu araç parkında PDI hizmeti de sunacağız” dedi. Teknoloji yatırımlarını da artırdıklarını aktaran Küçükertan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Depolarda yoğun işçilik gerektiren ürün ayrıştırma işlemlerini, yazılımını OMSAN mühendislerinin geliştirdiği ‘Otomatik Ayrıştırma Sistemi’ (Sorter) ile gerçekleştirmeye başladık. Projenin ikinci fazında Sorter’ın etkinliğini artıracağız.”

Bir Yılda Dört Ödül Birden Topladı

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren OMSAN, iş dünyasının en saygın ödül organizasyonlarından biri olarak kabul edilen “International Business Awards” Yarışması’nda Yılın Taşımacılık Şirketi kategorisinde “Gümüş Stevie”, Kurumsal Film kategorisinde de “Bronz Stevie” ödülünü aldı. Şirket ayrıca taşımacılık kategorisinde uluslararası halk oylamasında birinci seçilerek “Halkın Seçimi ile Verilen Stevie Ödülü”nü kazandı. TOTAL Oil Türkiye, 23-24 Ekim 2014 tarihleri arasında tüm tedarikçileri arasında gerçekleştirdiği Emniyet Yönetim Sistemi denetimlerinde de tüm aşamalardan tam not alan OMSAN en yüksek emniyet seviyesi olan 4. düzey olarak değerlendirildi.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr