Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / MALEZYALI LOJİSTİKÇİLER İŞBİRLİĞİ İÇİN TÜRKİYEDEYDİ

MALEZYALI LOJİSTİKÇİLER İŞBİRLİĞİ İÇİN TÜRKİYEDEYDİ

MALEZYALI LOJİSTİKÇİLER İŞBİRLİĞİ İÇİN TÜRKİYEDEYDİ11.11.2014
"Türkiye-Malezya İş Fırsatları Görüşmeleri" toplantısında Türkiye lojistik sektörü temsilcileri ile birebir iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Malezya Lojistik Sektörü önde gelen firmaları ve üst düzey yöneticileri ile hükümet temsilcileri  9-16 Ekim 2014 tarihlerinde yeni işbirliği fırsatları için İstanbul’daydı.  Malezya Lojistik Heyeti ziyaretleri kapsamında, 13-18 Ekim’de UTİKAD ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu (FIATA) 52. Dünya Kongresi FIATA 2014’e de katıldı.

25 kişiden oluşan Malezya Lojistik Heyeti, 13 Ekim 2014’te Ambarlı Limanı ziyaretinin ardından, Malezya Dış Ticareti Geliştirme Kurulu (MATRADE) ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye-Malezya İş Fırsatları Görüşmeleri” toplantısında Türkiye lojistik sektörü temsilcileri ile birebir iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Birebir İş Görüşmelerinde 10 Milyon Dolar Ticari Potansiyel

“Türkiye-Malezya İş Fırsatları Görüşmeleri” toplantısı, MATRADE İstanbul Direktörü Idzham Abdul Hamid’in özellikle son yıllarda Türkiye ile Malezya arasında gelişen ticaretin vurgulandığı açılış konuşması ile başladı. Idzham Abdul Hamid, iki ülke arasında 2014 yılında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması sayesinde yeni işbirliği ve yatırım imkanlarının yaratılmasının hedeflendiğini; bu kapsamda lojistik sektörünün çok önemli rol oynadığını belirtti.    

Toplantı, Selangor Taşımacılık ve Lojistik Derneği (SFFLA) Başkanı Chua Seng Wah’ın Malezya Lojistik Sektörü, dünyada lojistik sektöründeki gelişmeler ve Malezya’nın sektördeki konumu hakkında kapsamlı sunumu ile devam etti. Ardından, Lojistik Derneği (LODER) Genel Sekreteri Dr. İsmail Karakış’ın Türkiye’nin global lojistik pazarındaki stratejik önemi ve LODER’in sektördeki rolü, vizyonu ve faaliyetlerini değerlendirdiği sunumundan sonra MATRADE ev sahipliğindeki Dostluk Yemeği’ne geçildi.

Dostluk yemeği sonrasında Türkiye - Malezya Lojistik sektörü temsilcileri Birebir İş Görüşmeleri gerçekleştirdi. Türkiye’den 40 firma ve 60 temsilci ile Malezya’dan 3 Lojistik Derneği ve 17 firmanın 25 temsilcisi arasında yaklaşık 200  B2B randevu tesis edildi.  

MATRADE İstanbul Direktörü Idzham Abdul Hamid, Malezya Lojistik Heyeti’nin Türkiye ziyaretlerinin son derece verimli geçtiğini vurgulayarak, gerçekleştirilen Birebir İş Görüşmeleri sayesinde oluşturulan ticari potansiyelin 10 milyon USD civarında olduğunu belirtti. Idzham Abdul Hamid, FIATA 2017 Dünya Kongresi’ne Malezya’nın ev sahipliği yapacağının Türkiye’de anons edilmesinin hoş bir sürpriz olduğunu ve bu gelişmeden son derece memnuniyet duyduklarını belirtti.  

FIATA Dünya Lojistik Kongresi’nde Malezya pavyonu

Malezya Lojistik Heyeti ziyaretleri kapsamında, 13-18 Ekim’de İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu (FIATA) 52. Dünya Kongresi FIATA 2014’e katıldı. Kongre ile eşzamanlı gerçekleşen Fuar’da FIATA Başkanı Francesco S. Parisi’nin açılışını yaptığı Malezya Pavyonu; Malezya Ulaştırma Bakanlığı, Malezya Taşımacılık Federasyonu (FMFF), Nortport Berhad, Westport, Port Klang, Malezya Kongre-Fuar Ofisi ve MATRADE üst düzey yöneticileri tarafından temsil edildi. Malezya’nın farklı bölgelerininin geleneksel kıyafetlerle temsil edildiği Malezya Pavyonu, Kongre süresince yoğun ilgi gördü ve çok sayıda profesyonel ziyaretçiyi ağırladı.

Kaynak: Dünya Gazetesi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr