Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DACHSER ASYA’DA YENI YATIRIMLAR EKLIYOR

DACHSER ASYA’DA YENI YATIRIMLAR EKLIYOR

DACHSER ASYA’DA YENI YATIRIMLAR EKLIYOR04.11.2014
Kempten/Bombay, 18.Eylül 2014. Uluslararası Lojistik sağlayıcısı Dachser üç ülkedeki ortaklarının hisselerini devralarak Asya’daki faaliyetlerini genişletmeye devam ediyor. Bunun sonucunda aile işletmesi olan şirket artık Hindistan ve Tayland’daki şirket girişimlerinde tek hissedar ve Bangladeş’teki ortak girişimin çoğunluk hissedarı haline gelmiş bulunmaktadır.

Dachser ile Hindistan’ın lider lojistik şirketlerinden biri olan AFL Pvt.Ltd. arasında işbirliği 1996 yılında başlamış ve başarılı bir şekilde stratejik bir ortaklığa dönüşmüştür. İki şirket –hem aile işletmesi olan hem de ortaklaşa geliştirilen- Hindistan’da bir ortak teşebbüs kurmak suretiyle 2007’den günümüze kadar Hindistan’da bölgesel pazarlar geliştirmiştir ve onları Dachser’in global bağlantılı lojistik ağının bir parçası haline getirerek ayrıca Bangladeş ve Tayland’da  ilave ülke teşkilatları kurmuştur. 2011’de şirket adı Dachser Hindistan olarak değiştirilmiştir.

Ağustos 2014’de Dachser, AFL’nin bir yan kuruluşu olan Indglobal’e ait Hindistan ve Tayland’daki bütün hisselerini ve Bangladeş’teki hisselerin çoğunluğunu satın almıştır.

“Bu, kıtalararası ağımızın güçlendirilmesine yönelik ve büyüme vaat eden bu pazarlardaki müşterilerimiz ile daha da yakın çalışabilmeye yönelik büyük bir adım“ diyor Dachser’in Hava & Deniz Lojistiği Operasyon Müdürü Thomas Reuter. Yerel merkezin Bombay’da bulunduğu Hindistan’da Lojistik sağlayıcısı 27 lokasyonda yaklaşık 500 çalışan ile sorunsuz bir varlık sürdürmektedir. Çekirdek işi anlaşmalı Lojistik de dahil olmak üzere hizmetleri hava ve deniz nakliyesi etrafında dönmektedir. Bangladeş’te Dachser iki lokasyonda varlığını sürdürürken Tayland’da, Bangkok Ofisi Dachser müşterileri ile ilgilenmektedir.

Son yıllarda Dachser Endonezya, Singapur, Tayland, Vietnam ve Malezya’da şubeler açarak ve faaliyetlerini Büyük Çin ve Kore’ye genişleterek Asya Pasifik bölgesinde devasa yatırımlar yapmıştır.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr