Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BORUSAN KAZAKİSTAN’I ANLATTI

BORUSAN KAZAKİSTAN’I ANLATTI

BORUSAN KAZAKİSTAN’I ANLATTI21.10.2014
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) tarafından Soysal işbirliği ile düzenlenen Kazakistan Ticaret Turu sponsorlarından olan Borusan Logistics International Kazakhstan, ülke pazarını anlattı, Kazakistan’da ki lojistik çözümler ile ilgili bilgi verdi.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Soysal Danışmanlık işbirliği ile Kazakistan’a bir ticaret turu düzenledi. Aralarında Collezione, Mavi, Koton, Aydınlı, Roman, Penti ve Beymen gibi önemli markaların yer aldığı, Türkiye’nin önde gelen perakende şirketlerinin temsilcileri bu ülkedeki yatırım fırsatları ve koşulları hakkında bilgilendirildiği gezinin Almati’de gerçekleştirilen toplantısında Borusan Logistics International şirketlerinden sorumlu Borusan Lojistik Yabancı Ülkeler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Öcalır da bir sunum yaparak genel olarak Kazakistan ile ve Kazakistan pazarı hakkında bilgi verdi. Tüm markaların üretim kadar önem verdikleri lojistik süreçler ile ilgili  çözüm önerilerini  paylaştı.

Borusan Lojistik’in Kazakistan da ki şirketi Borusan Logistics International Kazakhstan’ın sponsorları arasında yer aldığı ziyaret Eylül ayında yapıldı. Şirket sahipleri, CEO’lar ve genel müdürlerden oluşan BMD heyeti Kazakistan’ın Almati ve Astana kentlerinde incelemelerde bulundu.

Almati’da düzenlenen Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç’in de katıldığı toplantıda Borusan Logistics International şirketlerinden sorumlu Borusan Lojistik Yabancı Ülkeler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Öcalır, Kazakistan pazarını, ülkenin  ön plana çıkan kentlerini , kentler bazında ki ticari faaliyetleri, pazar eğilimlerini, şirketin lojistik alanındaki deneyimlerini, ülke de ki uygulamaları ve getirdikleri lojistik  çözümleri aktardı. Öcalır sunumunda Kazakistan’da taşıma sektörünün yılda %7’den fazla büyümesi, ülkede finansal istikrar ve pozitif yatırım iklimi bulunması nedeniyle büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. Öcalır bunun yanı sıra ülkeye girişte yaşanabilecek kısıtlar, avantajlar,  yasal yükümlülükler, Çin ve diğer komşu ülkelerle ilişkiler gibi konularda da bilgi verdi.

Aynı günün akşamında ise BMD heyeti Borusan Logistics International Kazakhstan’ın ev sahibi olduğu akşam yemeğine katıldı.

Borusan Logistics International Kazakistan’ın verdiği ülke içi ve uluslararası taşımacılık hizmetleri içinde demiryolu, konteyner, karayolu ve havayolu taşımacılığı bulunuyor. Borusan Logistics International Kazakhstan aynı zamanda depo ve dağıtım yönetimi, gemi acenteciliği & gemi kiralama, liman operasyonları, multi-model taşımacılık ve proje – kargo yönetimi hizmetleri sunuyor. Şirket standart tenteli, Frigo, CoilLiners, LowBed&FlatBed araçları içeren çok amaçlı filosuyla yurtiçi ve uluslararası komple taşıma ve parsiyel taşımacılık hizmeti vermekte.

Borusan Logistics International Kazakhstan’ın güçlü ve çok yönlü filosu 28 4x2 Volvo Tır, 1 6x4 Volvo Ağır Araç, 18 KroneProfiLiner Standart Tenteli Dose, 5 KroneCoolLiner Soğutuculu Dorse, 5 KroneCoilLiner Tenteli Dorse, 1 KassbohrerLowBedDorse ve 1 KassbohrerFlatBedDorse’den oluşuyor.

Bugünlerde Rusya ve Ukrayna arasındaki gelişmeler nedeni ile riski yükselen bölgede Borusan Logistics International Kazakhstan Türkiye – Kazakistan arasındaki uluslararası taşımacılık hizmetlerinde güvenli alternatif çözümler sunmakta, daha verimli rotalar üzerinden gerçekleştirdiği taşımalar ile fark yaratmakta. Bu nedenle Borusan Logistics International Kazakhstan bölge de Türk yatırımcılar ve uluslararası şirketler açısından tercih edilen güvenilir bir iş ortağı konumunda.

Borusan Lojistik Yabancı Ülkeler Lojistik Hizmetleri kapsamında çalışmalarını Kazakistan’ın yanısıra Ortadoğu ülkelerinde, Birleşik Arap Emirlikleri'nde, Cezayir'de, Hollanda'da ve ABD'de Borusan Logistics International markasıyla sürdürüyor. % 100 Borusan Lojistik’e ait şirketlerle 3PL ve 4PL Hizmetleri veriliyor.

Kaynak: Trans Medya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr