Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ARKAS LOJİSTİK, KAZAKİSTAN’DA OFİS AÇTI

ARKAS LOJİSTİK, KAZAKİSTAN’DA OFİS AÇTI

ARKAS LOJİSTİK, KAZAKİSTAN’DA OFİS AÇTI12.08.2014
Arkas Lojistik, Orta Asya ticaret yolu üzerinde ticaretin en yoğun olduğu ülkelerin başında gelen Kazakistan’da ofis açtı. Deniz ve demiryolu ile taşıma hizmeti veriyor.

Türkiye ile Kazakistan arasında son on yılda büyük oranda gelişme gösteren ticaret hacmindeki artışın devam etmesi bekleniyor. Günümüzde Kazakistan’da bin 400’den fazla Türk şirketi bulunuyor. Kazakistan’ın Orta Asya pazarında yüksek gelişme potansiyeli nedeniyle var olan taşıma ihtiyacını karşılamak amacıyla Arkas Lojistik yurtdışındaki yeni ofisini Haziran ayında ülkenin eski başkenti Almati’de açtı. Türkiye’den ve Rusya’dan Kazakistan’a taşıdığı yük miktarını artırmayı amaçlayan Arkas Lojistik denizyolu ve demiryolunu entegre ederek taşıma hizmeti sunuyor.

Türkiye ve Rusya’dan Kazakistan’a ağırlıklı olarak gıda ve inşaat malzemesi taşınırken Kazakistan’ın ihracatı ise petrol ve hububat ürünlerine dayanıyor. Arkas Lojistik’in yurtdışında ayrıca Ukrayna, Rusya, Gürcistan ve Azerbaycan’da ofisleri bulunuyor. Arkas Lojistik’in Türkiye, Kazakistan ve Rusya’da yerleşik ofislerinin bulunması ve özellikle Türkiye ve Rusya’dan yapılan taşımalarda hem alıcı hem gönderici ile temas halinde olunması yüklerin daha sıkı takip edilmesini sağlarken iş hacminde de artış yaşanacak.

Kaynak: Ulaşım Online
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr