Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / MARSİLYA FOS LİMANI YETKİLİLERİNDEN UTİKAD’A ZİYARET

MARSİLYA FOS LİMANI YETKİLİLERİNDEN UTİKAD’A ZİYARET

MARSİLYA FOS LİMANI YETKİLİLERİNDEN UTİKAD’A ZİYARET07.08.2014
Marsilya Fos Limanı’nın yetkilileri, UTİKAD’ı ziyaret ederek, lojistik alanında Türkiye ile işbirliğini arttırmak için görüşmelerde bulundu.

Marsilya Fos Limanı CEO’su Christine Cabau Woehrel ve Ticari Bölümü Geliştirme Direktörü Monica Michel Bonvalet, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin’i dernek binasında ziyaret etti.

CEO Woehrel, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye ile var olan lojistik işbirliğini artırmak istediklerini belirterek, iki ülke arasındaki denizcilik alanında özellikle Türk limanları ile Marsilya Fos Limanı arasındaki işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesini istedi.

Woehrel, Türkiye’nin 2013 yılında Marsilya Limanı'nın önde gelen ticaret ortakları arasında üst sıralarda yer aldığının altını çizerek, genel kargo alışverişinde dördüncü, parçalı dökme yük alanında ise birinci sırada yer aldığını söyledi.

Marsilya Fos ile Türkiye arasındaki ticari alışverişinin 2013 yılında % 27 oranında artarak toplamda 1.5 milyon tona ulaştığını bildiren Woehrel, “Limanımızın Türkiye ile olan bağlantılarını daha da kuvvetlendirmek istiyoruz. Bu kapsamda UTIKAD ile Türk Limanları ve Marsilya Fos Limanı arasındaki ticaret akışını arttırmak amacıyla çeşitli incelemelerde bulunduk" dedi.

UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin ise Türk Limanları ile Marsilya Fos Limanı arasındaki işbirliğinin gelişmesinin iki ülke ekonomik ve ticari ilişkileri açısından çok önemli bir fırsat olacağını belirtti. UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur’unda yer aldığı görüşmede Marsilya Fos Limanı ile UTİKAD arasında işbirliği anlaşmasının imzalanmasına karar verildi.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr