Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD MERSİN ÇALIŞMA GRUBU’NUN İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

UTİKAD MERSİN ÇALIŞMA GRUBU’NUN İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

UTİKAD MERSİN ÇALIŞMA GRUBU’NUN İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ22.07.2014
UTİKAD Yönetim Kurulu üyelerinin başkanlık ettiği ve dernek üyesi şirketlerin yöneticileri ile temsilcilerinin görev aldığı UTİKAD Çalışma Gruplarına bir yenisi daha eklendi. Havayolu, Karayolu, Denizyolu, Demiryolu, Gümrük ve Antrepo, Genç Lojistikçiler ve İzmir Çalışma Grupları’na Mersin Çalışma Grubu da katıldı.

UTİKAD Yönetim Kurulu tarafından, geçtiğimiz Mayıs ayında Mersin’e gerçekleştirilen ziyarette, bölgenin lojistik imkânlarının yanı sıra ülke ihracatında önemli paya sahip olduğu vurgulanmış ve bölgedeki gelişmeleri takip etmek, sorunları belirlenmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla çalışma grubu oluşturulmasına karar verilmişti.

Ziyaretin ardından Mersin’de faaliyet gösteren UTİKAD üyesi şirketlerin yöneticileri ile temsilcilerinin katılımlarıyla Mersin Çalışma Grubu oluşturuldu ve başkanlığına da Merden Lojistik Direktörü Koral Karşılıklı getirildi. Grup, ilk çalışma toplantısını 10 Temmuz 2014 tarihinde Mersin Deniz Ticaret Odası’nda gerçekleştirdi.

Toplantı öncesinde, UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, UTİKAD Risk Yönetimi ve Sigorta Müdürü Pınar Kapkın, UTİKAD Mersin Çalışma Grubu Başkanı Koral Karşılıklı ve çalışma grubu üyeleri, Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Korer Özbenli’yi ziyaret etti.

Doğu Akdeniz Bölgesinin lojistik üssü  olarak nitelendirilen Mersin’in lojistik potansiyeli ve gelişim alanlarına yönelik konuların ele alındığı ziyarette, UTİKAD üyelerinin Mersin’de karşılaştığı sorunların çözümünde, Mersin Deniz Ticaret Odası’na gösterdiği işbirliği için teşekkür edildi ve ortak çalışmaların bundan sonra da artarak devam edeceği vurgulandı.

Ziyaretin ardından Cavit Uğur ve Koral Karşılıklı başkanlığındaki ilk toplantı, 12 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, UTİKAD’ın yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verildikten sonra, Mersin çalışma grubunun ele alacağı konular ve bundan sonraki toplantıların gündem maddeleri belirlendi. Özellikle Mersin limanı girişinde yaşanan trafik yoğunluğu ve sıkışıklıklarla, KDV genel tebliği sonrası uygulamaların yakından takibi kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca, 2014 yılında UTİKAD ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenecek FIATA İstanbul 2014 Dünya Kongresi ile ilgili gelişmeler paylaşılarak, kongre sırasında yapılacak networking toplantılarının sektör firmalarına yeni işbirliği olanakları sağlayacağı dile getirildi ve Mersin’de faaliyet gösteren firmalar kongreye davet edildi.

UTİKAD Risk Yönetimi ve Sigorta Müdürü Pınar Kapkın da lojistik ve taşımacılıkta sigortanın önemine değinerek, UTİKAD işbirliğiyle Gras Savoye Willis tarafından UTİKAD üyelerine sunulan sigorta hizmetleri konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr