Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / IRAKA İHRACATIMIZ AZALABİLİR

IRAKA İHRACATIMIZ AZALABİLİR

IRAKA İHRACATIMIZ AZALABİLİR10.07.2014
"Irak'a yönelik ihracatta yaşanan sıkıntılar" konulu toplantı öncesi konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Yıldırım, "Irak'a ihracatımız azalabilir ama hala devam ediyor" dedi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Irak'taki olaylar nedeniyle azalan ihracatın devam etmesi için farklı kanalları çalıştırdıklarını belirtti.

Yıldırım, Adana Sanayi Odasında düzenlenen "Irak'a yönelik ihracatta yaşanan sıkıntılar" konulu toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Irak'ta yaşanan problemlerden dolayı ihracatta azalmalar olabileceğini ifade etti.

Bunu önlemek için gereken önlemleri aldıklarını aktaran Yıldırım, "Irak'a ihracatımız azalabilir ama hala devam ediyor. Bu işi yapan iş adamlarımızla, örgütlerimizle, kuruluşlarımızla beraber ticaret, ihracat ve yurt dışı faaliyetlerimizi bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

Irak'taki durumun daha fazla uzamaması temennisinde bulunan Yıldırım, her türlü senaryoya göre önlemler alındığını bildirdi.

Yıldırım, Irak'ta akaryakıt akışında oluşabilecek olası problemlere ilişkin soruyu "Bunların cevaplarını hemen öyle ya da böyle olur diye verebilmek mümkün değil. Çıkan sorunlara göre, başka seçenekler oluşuyor. Dünyada ticarette bir problem olduğunda, ticaret başka kanallardan devam eder. Biz de zaten bu kanalları çalıştırıyoruz" diye yanıtladı.

Toplantı basına kapalı yapıldı.

Kaynak: Dünya Gazetesi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr