Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / MISIR VE KÖRFEZE RO-RO SEFERLERİ BAŞLADI

MISIR VE KÖRFEZE RO-RO SEFERLERİ BAŞLADI

MISIR VE KÖRFEZE RO-RO SEFERLERİ BAŞLADI03.07.2014
Mayıs ayında Mısır-Suudi Arabistan ve Hayfa-Ürdün seferlerini durduran U.N. Ro-Ro bölgeye seferleri yeniden başlattı. Seferler için 3 Ro- Ro gemisi çalışacak.

Geçtiğimiz mayıs ayının 23’ünde aldığı bir kararla Mısır - Suudi Arabistan ve Hayfa - Ürdün seferlerini durduran U.N. Ro-Ro  seferlere yeniden başladı.  Seferler, Akdeniz'de U.N. Ro-Ro, Mısır'da konvoy acentesi Gulf Agency Company (GAC) ve Kızıldeniz'de Adabiya-Duba arasında yapılan  United Marine Egypt SAE (UME) işbirliğince gerçekleştirilecek.

Seferler  daha önce olduğu gibi U.N. Ro-Ro'nun İskenderun çıkışlı Damietta varışlı haftada bir seferi ile Kızıldeniz'de UME firmasının iki Ro-Ro gemisi ile yapılacak. UME'nin Kızıldeniz'de çalıştıracağı Ro-Ro gemileri MV TABA (51 araç kapasiteli) haftada 2 sefer ve MV FEYROUZ (42 araç kapasiteli) ise haftada 1 sefer yapacak ve haftalık en az 144 araç kapasitesi Suudi Arabistan hattına verilecek.

Kızıldeniz'de çalışacak olan gemilerde ise 12 yolcu kapasitesi bulunduğundan, diğer sürücüler Dhuba Limanı'na taşımaları otobüs ve Safaga-Dhuba arasında gerçekleştirilecek ilk etapta Ro-Ro gemileri ile Kızıldeniz'de seferler yapılacak olup, yakın zamanda bu gemilerin yerini yolcu taşımasına uygun Ro-Pax gemileri ile değiştirilecek.

Bu arada gidiş-dönüş Suudi Arabistan bilet ücreti 3600 dolar. Mısır hattında daha önce uygulanan rezervasyon sistemi yeniden başlarken, tüm rezervasyonların İskenderun Catoni Acentesine gerekiyor.

Kaynak: Ulaşım Online
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr