Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SERTRANS’TA ÜSTÜN LİDERLİK SIRLARINI ANLATTI

SERTRANS’TA ÜSTÜN LİDERLİK SIRLARINI ANLATTI

SERTRANS’TA ÜSTÜN LİDERLİK SIRLARINI ANLATTI01.07.2014
Sertrans Logistics’in her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği “25’inci Yıl Söyleşileri”nin haziran ayı buluşmasının konuğu Prof. Dr. Üstün Dökmen’di. Dökmen üstün bir lider olabilmek için neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler aktardı. Konuşmasında liderlerin ortak özelliklerine ve empatinin önemine de değinen Dökmen, “Üstün bir lider olmak için spontan/yaratıcı olmalı, duygularınızı ve aklınızı birlikte kullanmalısınız” dedi.

Sertrans'ın 25. Yıl Söyleşileri'nin Haziran ayı konuğu Prof. Dr. Üstün Dökmen’di. Dökmen, katılımcılara "Liderlik Sırları"nı anlattı.

Sertrans’ın 25. Yıl Söyleşileri’nin Haziran ayı konuğu Prof. Dr. Üstün Dökmen’di. Dökmen, katılımcılara “Liderlik Sırları”nı anlattı.

Prof. Dr. Üstün Dökmen, sohbet toplantısında üstün bir lider olabilmek için neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler aktardı. Konuşmasında liderlerin ortak özelliklerine ve empatinin önemine de değinen Dökmen “Üstün bir lider olmak için spontan/yaratıcı olmalı, duygularınızı ve aklınızı birlikte kullanmalısınız” diye konuştu.

“Her Yönetici Lider Değildir”

Liderliğin yöneticilikten farklı olduğunu belirten Prof. Dr. Üstün Dökmen, her yöneticinin lider olmadığını ama her liderin aynı zamanda yönetici olduğunu, liderin koçluk/katalizörlük ederek yönettiğini, spontan/yaratıcı olduğunu, duygularını ve aklını birlikte kullandığını, kişiyi değil, performansı eleştirmeye özen gösterdiğini ve örgütü çalışanları yanına alıp yönettiğini söyledi.

“Lider Gücünü Bilgisinden ve Kişiliğinden Alır”


Bu süreçler sırasında empatinin de büyük önem taşıdığına dikkat çeken Dökmen empatinin olmadığı yerde insanların birbirlerine şablonlarla baktığını ve ötekileştirdiğini ekledi. Üstün, liderin gücünü bilgisinden ve kişiliğinden aldığını söyleyen Prof. Dr. Üstün Dökmen, liderlerin vazgeçmek, yakınmak, yıkıp geçmek gibi eylemler yerine, uzlaşmak ve sorun çözmeye odaklandığını belirterek sözlerini bitirdi.

Dökmen’in, “Üstün Lider” İle “Gelişmek Gerekli Mi?” Başlıklı Konuşmasından Satır Başları:

  • Her yönetici lider değildir, ama her lider aynı zamanda yöneticidir.
  • Üstün lider koçluk/katalizörlük ederek yönetir, çalışanları yanına alır, spontan ve yaratıcıdır,      duygularını ve aklını birlikte kullanır.
  • Olmak veya olmamak” önemlidir; ama nasıl olduğumuz da önemlidir.
  • Gelişmek yaşamda bir üst basamağa çıkmak demektir.
  • Gelişme fikrine inanmayan en iyiler bile zaman içinde geriler.
  • İyi iletişim kuruyorsunuz ama daha iyi iletişim kurabilirsiniz, yakınlarınızı seviyorsunuz ama daha iyi sevebilirsiniz, unutmayın gelişmenin sonu yoktur.
  • Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.

Kaynak: Yeşil Lojistikçiler

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr