Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ALIŞAN’IN TANK TİPİ KONTEYNER TAŞIYICILARI OTOKAR’DAN

ALIŞAN’IN TANK TİPİ KONTEYNER TAŞIYICILARI OTOKAR’DAN

ALIŞAN’IN TANK TİPİ KONTEYNER TAŞIYICILARI OTOKAR’DAN27.06.2014
Alışan Lojistik, Otokar’dan sipariş ettiği 30 adetlik tank tipi konteyner taşıyıcının (kılçık treyler) 10 adetlik kısmını düzenlenen törenle teslim aldı. Likit ve enerji alanında büyümek isteyen Alışan, yıl içinde araç alımlarına ve yatırımlara devam edeceğini söyledi.

İlk 5 Ayda Yüzde 80 Büyüdü

Otokar’ın Sakarya’daki fabrikasında düzenlenen teslimat töreninde konuşan Otokar İç Pazar Satış Müdürü Murat Tokatlı, treyler pazarını değerlendirerek ilk 5 ayda 11 bin adet satış gerçekleştirildiğini söyledi. Geçen yıla göre aynı adetlerin yakalandığını belirten Tokatlı, yıl sonunda geçen yol olduğu gibi 25 bin adetlerle kapanacağı öngörüsünde bulundu. İlk 5 ayda 732 adet treyler satışı gerçekleştirdiklerini kaydeden Tokatlı, bu rakamla geçen yıla göre yüzde 80 oranında büyüme kaydettiklerini söyledi.

Otokar’ın İSO listesinde 40 basamak birden yükseldiğine dikkat çeken Tokatlı, “87. sıradan 40. sıraya yükseldik. Dolayısıyla ilk 50′ye girdik. Bu da bizim için bir gelişme oldu. Üzerimize düşen görevler artıyor. Ar-Ge yatırımlarımız ciromuzun yüzde 4′ünü oluşturuyor. Bu kapsamda treyler sektöründe ciddi yatırımlarımız devam edecek” dedi.  Alışan’a teslim edilen tank tipi konteyner taşıyıcı treylerin emsallerine göre yüzde 15 daha hafif olduğu bilgisini veren Tokatlı, aracın 3 bin 800 kg boş ağırlığı ile müşterisine önemli avantaj sağladığına dikkat çekti.

Likit ve Enerjide Büyüyecek

Alışan Lojistik İdari İşler Direktörü Ayhan Özekin de tehlikeli madde taşımacılığında rakipsiz hizmetlere sahip olduklarını belirterek likit ve enerji alanında büyümek istediklerini araç alımlarının da bunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Alışan’ın müşterilerinin yüzde 95’inin yabancı olduğuna dikkat çeken Özekin, dizayn edilen araçların da müşteri taleplerine göre şekillendiğine dikkat çekti. “Amacımız onlara daha verimlik, daha yüksek kapasiteli, daha kaliteli taşıma hizmeti sunmak. Bu nedenle emsallerine göre yüzde 15 daha hafif olan ve bir takım ilave teknik donanımlardan oluşan araçlarla filomuzu hem nitelik hem nicelik olarak büyütmenin keyfini yaşıyoruz.” diyen Özekin, Alışan’ın son 5 yılda yüzde 20 büyüdüğünü kaydetti.
Alışan Lojistik Likit ve Enerji Operasyonları Direktörü Anıl Özkan ise Türkiye’de yıllık 30 bin dolayında tank konteyner dolaşımının olduğundan bahsederek, “Tank konteyner taşımacılığı Türkiye’de ciddi olarak yükselmekte. Özellikle limanların özelleştirilmesiyle biz de bu talebi karşılamak için Alışan Lojistik olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” dedi. Söz konusu tank konteynerler sayesinde multimodal taşımacılık yapılabilindiğini dile getiren Özkan, hızlı boşaltım ve yükleme sayesinden tercih edildiğini söyledi.

Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Genel Müdürlüğü’nün Alışan’ın depolarını ziyaret ettiği bilgisini veren Anıl Özkan, “Yetkililer Alışan’ın tehlikeli maddelerin depolanması konusunda bizleri lider firma olarak gösterdiler. Alışan 2006 yılından beri ADR standartlarını uyguluyoruz. 180 bin palet depolama alanımız var” dedi.

Kaynak: Ulaşım Online
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr