Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / FIATA ISTANBUL 2014, KÜRESEL VE BÖLGESEL GÜCÜN TEMSİLCİLERİNE YENİ KAPILAR AÇACAK

FIATA ISTANBUL 2014, KÜRESEL VE BÖLGESEL GÜCÜN TEMSİLCİLERİNE YENİ KAPILAR AÇACAK

FIATA ISTANBUL 2014, KÜRESEL VE BÖLGESEL GÜCÜN TEMSİLCİLERİNE YENİ KAPILAR AÇACAK17.06.2014
İşletmelerin küresel pazarda rekabet edebilme ve varlıklarını sürdürülebilir kılmaları, küreselleşme sürecine gösterdikleri uyum, üstünlük ve avantajları kullanma kabiliyetleri, finansal güç ve dayanıklılıkları ile yakından bağlantılıdır. Bunun yanında küreselleşmenin sağladığı fırsatlar kadar tehditleri de öngörmek ve bu olasılıklar dahilinde farklı projeksiyonlarla geleceği biçimlendirmek küresel rekabetin olmazsa olmaz unsurları arasında yer almaktadır.

Diğer yandan gittikçe artan globalleşme sürecinde, ülkeler ve sektörler arasındaki işbirliklerinin daha etkin ve karşılıklı fayda sağlayıcı bir biçimde geliştirilmesine yönelik adımlar da işletmelerin dünya pazarından pay alma ve varlıklarını devam ettirebilmelerini kolaylaştırıcı bir unsur olarak ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle, sektörler ve özellikle lojistik sektörü için ticari ilişki ve işbirliklerini geliştirmeye yönelik uluslararası düzeydeki etkinlikler büyük önem taşımaktadır. Dünya ölçeğinde ya da bölgesel bazda gerçekleştirilen bu etkinlikler, sektörlere fırsatları değerlendirme ve aynı zamanda küresel ve bölgesel bazda tanıtım ve pazarlama yapma olanağı yaratmaktadır.

Bugün Türkiye ve özellikle İstanbul, küresel ve bölgesel ticaret açısından son derece stratejik konumuyla pek çok uluslararası çapta etkinliğe ev sahipliği yapmakta ve farklı ülkeler ile sektörleri bir araya getirmektedir. Uluslararası sivil toplum kuruluşları ile dernek ve birliklerin etkinlik ve kongreleri için akla gelen ilk adreslerden biri olan İstanbul,  bu yıl Dünya Lojistik Federasyonu’nun en önemli ve prestijli organizasyonu olan FIATA Dünya Kongresi’ne de ev sahipliği yapacak.

1986 yılından bu yana Türk taşımacılık ve lojistik sektörünü, yurt içi ve yurt dışında başarı ile temsil eden UTİKAD (Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği) tarafından organize edilen FIATA İstanbul 2014 Dünya Kongresi, 13-18 Ekim 2014 tarihleri arasında “Lojistikte Sürdürülebilir Büyüme” teması ile küresel lojistik pazarının üst düzey yöneticileri ile karar vericilerini İstanbul’da bir araya getirecek ve başta Taşıma İşleri Organizatörleri olmak üzere sektörün tüm paydaşlarını 5 gün boyunca, dünyada ve Türkiye’de hızla büyüyen lojistik sektörünün gelecek projeksiyonlarını tartışmak ve lojistik sektöründe sürdürülebilir büyümenin gerçekleşmesine katkıda bulunacak çalışmalara yön vermek amacıyla aynı masa etrafında buluşturacak.

Bilindiği gibi Türkiye; coğrafi konumu, ekonomik avantajları ve barındırdığı büyük lojistik potansiyeli ile geleceğin “Üretim, Depolama ve Dağıtım Üssü” olmaya aday ülkelerin başında gelmektedir. Üç tarafı denizlerle çevrili, Doğu ve Batı arasında son derece stratejik bir konuma sahip Türkiye, aynı zamanda dünya ticareti açısından da kritik önemde bir ülke. 4 saatlik uçuş mesafesinde 50 ülke ve 1.5 milyar kişi ve 23 trilyon dolarlık bir pazara kolayca ulaşılabilecek bir ülke olarak Türkiye, bugün Ortadoğu ve Kafkasya gibi dünyanın en önemli ticaret ve enerji hatlarının kesiştiği bir kavşak noktasında yer almaktadır.

Gelişen ve hızla büyüyen Asya, Uzakdoğu ve hatta Afrika pazarlarına ulaşım noktasında son derece elverişli bir konum ve altyapıya sahip olan Türkiye,  taşımacılık ve lojistik sektörü ile birlikte üretim, depolama ve dağıtım noktası olarak diğer üretici sektörler için olağanüstü fırsatlar yaratan bir ülke olarak dünyanın dikkatini çekmeye devam etmektedir.

FIATA İstanbul 2014 Dünya Kongresi tüm katılımcılarına; küresel lojistik ağına ortak olma, uluslararası düzeyde yeni işbirliği fırsatları yakalama, Türk dış ticaretinin etkin olduğu ülke firmaları ile buluşma, birebir iş görüşmeleri ve iş anlaşmaları yapma, müşteri veri tabanı ile pazar payını genişletme, lojistik sektörüne yönelik perspektifleri görme ve rekabette öne çıkma gibi uluslararası alanda faaliyet gösteren işletmeler açısından maksimum derecede önem taşıyan faydalar sağlayacak.

Shanghai’da düzenlenen Transport Logistics Fuarı için özel olarak hazırlanan UTA LOJİSTİK’in bu sayısı vasıtasıyla son yıllarda hızla büyüyen ve gelişen Türkiye-Çin ekonomik ve ticari ilişkilerini de dikkate alarak Çin’li meslektaşlarımızı kongremize davet etmek isteriz.
Kendilerine bir de sürprzimiz var: İki ülke arasındaki işbirliği imkanlarını ve iletişimi güçlendirmek adına kongremizde İngilizce ve Rusça’nın yanında Mandarin dilinde de anında çeviri yapılacaktır.

“2014 Dünya Lojistik Başkenti İstanbul” da Görüşmek Dileğiyle.

TURGUT ERKESKİN / UTA KÖŞE YAZISI
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr