Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD’DAN SEKTÖREL EĞİTİMDE ÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ

UTİKAD’DAN SEKTÖREL EĞİTİMDE ÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ

UTİKAD’DAN SEKTÖREL EĞİTİMDE ÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ13.06.2014
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ile lojistik sektörünün en önemli taleplerinden biri olan nitelikli işgücünün artırılmasına yönelik mesleki eğitim ve eğitim yayınları konusunda işbirliğine gidiyor.

İş dünyası, sektör ve üniversite işbirliğinde yürütülecek çalışmalar kapsamında UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmelerde, Türk dış ticaretinde lojistik ve taşımacılığın gittikçe artan önemine dikkat çekilerek, sektörün dünya standartlarında hizmet kalitesine ulaşabilmesi açısından mesleki eğitimlerin sektör-üniversite işbirliğinde yürütülmesinin zorunluluğu dile getirildi ve bu kapsamda ortak çalışmalar başlatılması kararı alındı.

Turgut Erkeskin, İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar’ı ziyaretinde, UTİKAD’ın sektöre yönelik faaliyet ve çalışmalarına ek olarak dernek bünyesinde verilen sektörel eğitimler ve eğitim yayınları hakkında bilgiler verdi.

Turgut Erkeskin, Türk firmalarının küresel lojistik pazarında rekabet edebilme gücünün geliştirilmesinde yetişmiş insan kaynağının en az altyapı yatırımları ve teknoloji kullanımı kadar önemli bir unsur olduğunu belirterek,  UTİKAD’ın 27 yıllık bilgi birikim ve tecrübesini, verdiği eğitimler ve yayınladığı kitaplarla sektör ve çalışanlarının hizmetine sunduğunu söyledi.

Akademisyenler ve alanında uzman eğitimciler tarafından verilen sertifikalı UTİKAD eğitimlerinin yanı sıra UTİKAD Eğitim Danışmanlarının hazırladığı 7 adet yayının, sektör çalışanları ile eğitim kurumlarına bilgi ve başvuru kaynağı olarak kazandırıldığını vurgulayan Erkeskin, 350 bin üyesi ile ülke ticaret ve ekonomisinde son derece önemli bir yeri olan, aynı zamanda kurumları ve faaliyetleri ile eğitime de hizmet eden Türkiye’nin en köklü ve en büyük mesleki kuruluşlarından İstanbul Ticaret Odası ile “mesleki eğitim” konusundaki işbirliğinin sektör adına önemli bir adım olacağını ifade etti.

Erkeskin ve Uğur, Prof. Dr. Ekren ile Bir Araya Geldi

Bu ziyaretin ardından Turgut Erkeskin ve UTİKAD Genel Müdür Cavit Uğur, mesleki eğitimler konusunda üniversite ile yapılması planlanan ortak çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren’i Sütlüce Kampüsü’nde ziyaret etti.

Erkeskin, ziyaretler sonunda İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nazım Ekren’e, 7 adet kitaptan oluşan UTİKAD Eğitim serisini hediye etti.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr