Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / OMSAN, CASABLANCA’DA ARAÇ PARKI KURUYOR

OMSAN, CASABLANCA’DA ARAÇ PARKI KURUYOR

OMSAN, CASABLANCA’DA ARAÇ PARKI KURUYOR06.06.2014
Türk-Fas İş Konseyi ve Fas Yatırım Ajansı (AMDI) işbirliği ile 27 Mayıs 2014 tarihinde  İstanbul TOBB Plaza’da Fas Yatırım Konferansı düzenlenlendi. Konferansda Fas’taki serbest bölgeler, tarım, sanayi ve otomobil, tekstil, metalurji ve elektromekanik sektörlerindeki yatırım fırsatlarına ilişkin sunumlar gerçekleşti.

“OMSAN, Fas Yatırım Olanakları Konferansına Katıldı”


Fas’ta gelişmekte olan sektörlerdeki yatırım olanaklarına ilişkin sunumların gerçekleştirildiği konferansa katılan OMSAN Fas Ülke Müdürü Uğraş Dalkılıç OMSAN’ı tanıtan bir sunum yaparak Fas’ta hayata geçirdikleri yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

OMSAN, Casablanca’da Araç Parkı Kuruyor


Uğraş Dalkılıç, Stratejik konumu, Avrupa – Afrika – Akdeniz ticaret yolu üzerindeki önemi sebebiyle 2013 yılında Fas’ta yeni bir şirket kurduklarını ve şimdi de Casablanca’da kiraladıkları 45 dönümlük bir arazide 2.300 araç kapasiteli bir araç parkı kurmak üzere olduklarını belirtti. Dalkılıç araç parkına ek olarak oto taşıyıcı yatırımının da yapıldığını, yeni oto taşıyıcıların Haziran Ayı sonu itibariyle hizmete başlayacağını ifade etti.

Fas’ın Türkiye’nin Afrika’daki stratejik ortağı kabul edildiğine dikkat çeken Dalkılıç, Fas’a yatırım yapmış örnek 3 şirketten birisi olarak konferansa davet edilmiş olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.

Kısaca FAS…

Fas, dünyanın en büyük fosfat yataklarına sahip olup, Çin’den sonra dünyanın en büyük fosfat üreticisidir. Ülkede fosfat sektörünün yanı sıra, otomotiv, havacılık ve uzay, tekstil ve tarımsal gıda sektörleri gelişmekte ve büyüme kaydetmektedir. Ayrıca, 2013 yılında Avrupa’ya gerçekleştirilen ithalatın azalmasına rağmen, ülkenin son yıllarda uygulamaya koyduğu stratejik planlar, tarımsal üretimdeki hızlı büyüme, doğrudan yabancı yatırımlardaki artış ve ihracat yapılan ürünlerin ve bölgelerin çeşitlenmesi sayesinde ülke yıllık ortalama %5 büyümesini korumuştur.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr