Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / LOJİSTİK ÖĞRENCİLERİ “PROJE PAZARI”NDA ÇALIŞMALARINI SERGİLEDİLER

LOJİSTİK ÖĞRENCİLERİ “PROJE PAZARI”NDA ÇALIŞMALARINI SERGİLEDİLER

LOJİSTİK ÖĞRENCİLERİ “PROJE PAZARI”NDA ÇALIŞMALARINI SERGİLEDİLER  30.05.2014
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun “Yaparak Öğreniyorum” konsepti altında hayata geçirdiği ve bir yükseköğretim kurumu olarak gençlerin mesleki ve bireysel gelişimlerine çok önemli katkıda bulunan, 20-21 Mayıs arasında 3.’sü düzenlenen “Proje Pazarı” etkinliğinde, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin başta Sosyal Sorumluluk dersi olmak üzere çeşitli derslerde ekipler halinde hazırlayıp hayata geçirdikleri projelerini sundular.

Projeleri Hayata Geçirdiler

20 Mayıs’ta sosyal sorumluluk dersi kapsamında öğrenciler hazırladıkları projelerini fuaye alanında sergilediler. Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarını tanıma ve bilgi sahibi olmakla başladıkları projelerinde sorun belirleme, analiz yapma, planlama, kaynak geliştirme, uygulama aşaması, raporlama, izleme ve değerlendirmeyi uygulamalı olarak öğrenerek gruplar halinde hazırladıkları  projelerini hayata geçirdiler.

“Kanattan Sanata” ve “Selfie İstanbul” Fotoğraf Sergileri

Sosyal sorumluluk dersi kapsamında projelerin sunulmasının yanı sıra Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı ikinci sınıf öğrencisi Kuray Tolungüç, “Kanattan Sanata” isimli ilk kişisel fotoğraf sergisi ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ikinci sınıf öğrencileri İzel Akdoğan, Murat Köse, Reyhan Çakmak ve Tuğçe Titiz’in bitirme projeleri kapsamında gerçekleştirecekleri “Selfie İstanbul” isimli ilk fotoğraf sergisi de gerçekleşti.

Lojistik Köyler Kurdular

21 Mayıs’ta ise sosyal sorumluluk dersi kapsamında Lojistik Programı öğrencileri de lojistik ile ilgili tüm faaliyetlerin yürütüldüğü belirli bir bölge olarak tanımlanan lojistik köyler kurarak projelerini hazırlayıp sundular.Lojistik sektörünün önde gelen firmalarının da ziyaret ettiği etkinlikte öğrenciler projelerini anlattılar.

Yaparak Öğrendiler

Ayrıca 21 Mayıs günü Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun konuğu olan, New York’tan SUNY Maritime College, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümü’nden öğrencileri proje pazarı etkinliğini gezerek bilgi paylaşımında bulundular. Bunun yanı sıra “BELLEK- Akran Eğitim Modeli” “Yaparak öğreniyorum” ve akran eğitimi felsefesi çerçevesinde tedarik zinciri yönetimi, depo yatırımları ve depo yönetimi ve ulaştırma sistemleri seçimi başlıklarında üç farklı lojistik uygulaması simülasyon dersini aldılar. Ayrıca sektörün önde gelen lojistik firmalarından biri olan Ceva Logistics deposuna teknik geziye götürüldüler.

Mobil Teknolojileri ve Enerji Tesisleri İşletmeciliği programlarında öğrenim gören öğrencilerde Proje Pazarı etkinliğinde “Yaparak Öğreniyorum” konsepti altında hayata geçirdikleri ve derslerinde geliştirdikleri inovasyonlarını sergilediler. Poster sunumlar ve inovasyonlar için teknik projeler doğrultusunda gruplar halinde çalışan öğrenciler birbirinden ilginç projelerini ziyaretçilere uygulamalı olarak göstererek anlattılar.

Kaynak: Yeşil Lojistikçiler
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr