Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / TEM OTOYOLU ULAŞIMA AÇILDI

TEM OTOYOLU ULAŞIMA AÇILDI

TEM OTOYOLU ULAŞIMA AÇILDI20.05.2014
TEM Otoyolu'nun Gebze ile Körfez İlçeleri arası Ankara yönünün viyadüklerin üstyapı izolasyon çalışmaları nedeniyle 5 Mayıs'tan itibaren kapatılmasıyla başlayan ve 81 gün süreceği duyurulan trafik çilesi sona erdi.  İzolasyon çalışmasına Ramazan Bayramı’ndan sonra yeniden başlanacak.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, TEM otoyolunun Gebze ile Körfez ilçeleri arasındaki Ankara yönünün, viyadüklerin üstyapı izolasyon çalışmaları nedeniyle 5 Mayıs’ta trafiğe kapatılması ile yaşanan trafik çilesi nedeniyle çalışmalara 20 Mayıs’tan itibaren ara verileceğini açıkladı. Vali Topaca, 20 Mayıs’ta TEM’in Ankara istikametinin yeniden ulaşıma açılacağını, geri kalan çalışmanın Ramazan Bayramı sonrasına bırakılacağını belirtti.

Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı planlama doğrultusunda 5 Mayıs saat 03.00’ten itibaren başlayan uygulama ile TEM Otoyolu’nun Gebze-Körfez ilçeleri arası Ankara istikameti ulaşıma kapatıldı. Trafik, Gebze turnikelerinden itibaren D-100 Karayolu’na yönlendirildi. Ancak aradan geçen 12 günlük süre içinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde İstanbul istikametinden İzmit’e gelmek tam bir çileye dönüştü.

İstanbul’dan TEM üzerinden gelen araçlar Gebze turnikelerinden D-100’e yönlendirilmesi ve turnikelere giden yolun da tek şerit olması nedeniyle zaman zaman Gebze’den İstanbul Sultanbeyli’ye kadar 20 kilometreden fazla kuyruklar oluştu. Aynı sıkıntı, havaların düzelmesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramı tatiliyle birlikte hafta tatilinin 3 güne çıkması nedeniyle birçok İstanbullunun şehir dışına çıkmasıyla İstanbul’dan İzmit’e 5-6 saatte ulaşabildi.

Ramazan Bayramı Sonrasına Bırakıldı

Daha önce yapılan açıklamalarda, 81 gün süreceği belirtilen TEM’deki çalışmalar nedeniyle trafikte yaşanan sıkıntının her gün biraz daha artması üzerine yeniden planlamaya gidildi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, bunun zorunlu bir çalışma olduğunu, ancak şu günlerde D-100’ün bu trafiği kaldırmadığını belirterek şunları söyledi:

"Tem Otoyolu’nun Gebze ile Körfez İlçeleri arasında viyadüklerin asfaltlarının yenileme çalışmaları nedeniyle Gebze’den İzmit Doğu turnikelerine kadar olan bölümde öncelikli olarak İstanbul- Ankara istikametinde çalışmalar başlatılmıştı. Fakat bu aralar çok yoğun bir trafik var. Okulların açık olması, hızlı trenin ve banliyö hattının henüz hizmete girmemiş olmasından dolayı E-5 (D-100)  bu kadar yoğun trafiği kaldırmadı. Ulaştırma Bakanımız ile bir değerlendirme yaptık. Yeni bir çalışma takvimi yapıldı. Bu takvime göre Gebze-Körfez arasındaki ve viyadüklerin asfaltlama işi Mayıs’ın 20’sinde, yani önümüzdeki Pazartesi gecesi itibarıyla bitecek. Diğer kısımlardaki viyadüklerin yenilenmesi çalışması da Ramazan Bayramı’ndan sonraki bir döneme ertelenecek."

Tren Seferleri de Başlamış Olacak

Vali Ercan Topaca, bu planlama yapılırken o döneme kadar yüksek hızlı tren ve banliyö treni seferlerinin başlayacağını, okulların da kapanmış olacağını belirterek, "Yaz döneminde trafiğin biraz daha hafiflediği, yoğunluğun azaldığı dönemde bu çalışmayı yaparak vatandaşların çektiği bu sıkıntıya son vermeyi planlıyoruz. Vatandaşlardan da anlayış bekliyoruz.  Bu asfalt çalışması normal bir asfalt değil. 250 derece sıcaklıkta getirilen çok özel bir asfalt. Viyadüğün üstüne özel bir şekilde blok halinde seriliyor ve üzerinde bir iki gün araç geçmemesi gerekiyor. Bu nedenle biraz zorunluluktan kaynaklanıyor. Tabi bu yoğunluk hepimizin hayatını olumsuz etkiliyor. Ancak Pazartesi akşamı bu çalışma bitecek. 20’sinden itibaren TEM Otoyolu normale dönecek" diye konuştu.

Kaynak: Milliyet Gazetesi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr