Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DHLNİN YATIRIMDA YILDIZI TÜRKİYE

DHLNİN YATIRIMDA YILDIZI TÜRKİYE

DHLNİN YATIRIMDA YILDIZI TÜRKİYE13.05.2014
Türkiye'de DHL Express, DHL Global Forwarding ve DHL Supply Chain şirketleriyle faaliyet gösteren dünyanın en büyük lojistik gruplarından Alman DHL'nin Türkiye'deki toplam cirosu 500 milyon euroyu aştı. Türkiye'yi en önemli üç pazarından biri olarak gören DHL, bu pazardaki yatırımlarına da hız katıyor. Almanya'daki merkezi tarafından 'Yılın Ülkesi' ve 'Yılın Deniz Yolu Taşımacılığı Takımı' ödüllerini alan DHL Global Forwarding Türkiye'nin Genel Müdürü Kerem İnanç, "Türkiye'de son dönemde yaşanan çeşitli sıkıntılara rağmen istikrarlı bir büyüme var. DHL, bu pazara çok güveniyor. Yatırım konusunda her desteği alıyoruz. Biz de Türkiye'deki yatırımlarımıza hız verdik" dedi.

Anadolu'da Hizmet Ağını Genişletiyor

DHL Global Forwarding Türkiye Genel Müdürü Kerem İnanç, DHL Global tarafından iki önemli ödül aldıkları 2013 yılında cirolarında yüzde 20 büyüme sağladıklarını belirterek, özellikle KOBİ'lere yönelik sundukları özel çözümlerle müşteri sayılarını önemli oranda artırdıklarına dikkat çekti. İnanç, "Çok büyük müşterilerimiz var ama bizim özellikle hitap etmek istediğimiz alan KOBİ'ler. KOBİ'lerin ihracatını desteklemek ve onların büyümesini sağlamak için onların işlerini kolaylaştırıcı çözümler sunuyoruz. Gümrükleme ve depolama alanındaki çözümlerimiz buna bütçe ayırmakta zorlanan küçük çaplı firmalara hizmet vermek için kuruldu. 2013 direkt hizmet verdiğimiz müşteri sayısı 8 bini aştı. Bu sayı artmaya devam edecek" diye konuştu. KOBİ'lere yönelik hizmetleri doğrultusunda Anadolu'da yeni satış ofisleri açtıklarım ifade eden İnanç, "Samsun, Konya, Kayseri ve Antep gibi illerde yeni satış ofisleri açtık ya da mevcut ofislerimizi genişlettik. Yine Mersin'de 12 bin m2'lik yeni bir depoyu hizmete açtık" dedi.

2014’te Yüzde 20 Büyüme Bekliyor

DHL Global Forwarding Türkiye'nin 2014 yılından da beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayan Kerem İnanç, bu yıl içinde yapacakları yatırımlara yönelik şu açıklamayı yaptı: "Bu sene en önemli yatırımlarımızdan biri de müşterilerimize yönelik olacak. Sistemsel altyapımızı değiştiriyoruz. Bunu bütün dünyada yapıyoruz. Bu yatırımımızla müşterilerimizin bize daha kolay ulaşmasını sağlayacağız, onlara daha hızlı ve daha proaktif hizmet vermek istiyoruz. İstanbul'da teknoloji alanında faaliyet gösteren bir müşterimiz için depo açtık. Kapasite kullanımı olarak yüzde yüze yakın çalışıyoruz. Bu dayaklı zamanda yeni bir depo yatırımı yapmamız gerektiğini ortaya koyuyor. Çünkü ekonomi büyüyor, dış ticaret artıyor. Personel yatırımlarımız sürüyor. Bu sene de işe alımlarımız devam edecek. 2014'te yüzde 20 büyüme bekliyoruz." Proje taşımacılığında büyüyor DHL Global Forwarding olarak uluslararası tedarik zincirini yönettiklerine dikkat çeken İnanç, "Kapıdan kapıya uluslararası tedarik zinciri yönetimini sağlıyoruz. Hava, deniz ve karayoluyla taşımacılık yapıyoruz. Gümrükleme ve depolama hizmetleri veriyoruz, sadece taşıma yapmıyoruz. Müşterilerin taleplerine göre hizmetlerimizi genişletebiliyoruz. Katma değer değerli, niş hizmetlerimiz var" şeklinde konuştu. Proje taşımacılığı alanında da hızla büyüdüklerini kaydeden İnanç, "Büyük tesislerin taşımasını da yapıyoruz. Son zamanlarda elektrik santrali, petrol çıkarma ürünleri, rüzgar gülleri, gemi ve uçak motorları gibi endüstriyel proje taşımacılığı kapsamına giren konularda da katma değer kazandık. Norveç'ten Trabzon'a bir balık fabrikasını komple taşıyabilecek kapasiteye sahibiz" diye konuştu.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr