Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / 2. ALMAN-ARAP LOJİSTİK FORUMU ALMANYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2. ALMAN-ARAP LOJİSTİK FORUMU ALMANYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2. ALMAN-ARAP LOJİSTİK FORUMU ALMANYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ13.05.2014
Avrupa-Akdeniz Kalkınma ve İşbirliği  Derneği-EMA tarafından düzenlenen “2. Alman-Arap Lojistik Forumu”, 28-29 Nisan tarihlerinde Almanya’nın Hamburg şehrinde gerçekleştirildi.

Çok sayıda ülkeden lojistik sektörünün temsilcilerinin katıldığı foruma Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’ni (UTİKAD) temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Kayıhan Özdemir Turan katıldı. Turan, toplantıda yaptığı sunumda, katılımcılara Türk lojistik sektörünün gelişimine ilişkin bilgiler aktardı.

Türkiye’de en hızlı gelişen sektörlerin taşımacılık ve lojistik olduğunu belirten Turan, 3.havalimanı, 3. köprü, Marmaray ve Avrasya Tüneli gibi Türkiye'yi lojistik üs yapmayı amaçlayan projelerin hayata geçirildiğini söyledi.

Son yıllarda Türk lojistik sektöründe, yüklerin yeni bir işlem görmeden farklı taşıma sistemlerine aktarılarak ulaştırıldığı ekonomik, güvenli ve çevreci bir sistem olan intermodal taşımacılığa yönelik ilginin arttığını dile getiren Turan,  özellikle kamu tarafından demir yolu ve liman altyapısına yönelik ciddi yatırımlar yapıldığını kaydetti.

Kayıhan Özdemir Turan, UTİKAD’ın Türk taşımacılık ve lojistik sektörünü temsil eden bir sivil toplum kuruluşu olarak intermodal taşımacılığın geliştirilmesi adına önemli çalışmalar yürüttüğünün altını çizerek, derneğin Türkiye’nin en yeni intermodal projelerinden biri olan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş (BALO) ortakları arasında yer aldığını ifade etti.

Turan, BALO’nun faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi: “Türkiye ve Avrupa arasında demiryolu taşımacılığında önemli bir misyon yüklenen BALO,  Mart ayı başında haftalık tren sayısının üçe çıkardı. Tekirdağ’dan her Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri hareket eden tarifeli blok trenleri, Avrupa'da Sopron (Macaristan, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Polonya), Ludwigshafen ve Duisburg'a ulaşıyor” dedi.

Konuşmasının sonunda FIATA Dünya Kongresi çalışmaları hakkında bilgiler veren Kayıhan Özdemir Turan, UTİKAD’ın, 13-18 Ekim tarihleri arasında FIATA İstanbul 2014 Dünya Kongresi’ne ev sahipliği yapacağını belirterek şunları söyledi: “Yaklaşık 125 ülkeden kongreye katılacak lojistik profesyonelleri İstanbul’da, küresel lojistik sektörünün gelecek projeksiyonlarını belirlemek üzere aynı masa etrafında toplanacak.”

Kayıhan Özdemir Turan forum katılımcılarını, küresel lojistiğin tüm aktörlerini buluşturarak lojistiğin global sesinin duyurulduğu uluslararası bir platform olan FIATA Istanbul 2014’e katılmak üzere İstanbul’a davet etti.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr