Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDAKİ KARAYOLU GEÇİŞ BELGESİ KOTALARI 2 KATINA ÇIKIYOR

TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDAKİ KARAYOLU GEÇİŞ BELGESİ KOTALARI 2 KATINA ÇIKIYOR

TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDAKİ KARAYOLU GEÇİŞ BELGESİ KOTALARI 2 KATINA ÇIKIYOR10.05.2014
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "Kararlaştırılan bu kota artışının, her iki ülke ekonomisini ve taşımacılığını olumlu yönde etkileyecektir."

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki karayolu taşımalarında kullanılan geçiş belgesi kotalarının iki katına çıkarılması kararlaştırıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve diğer devlet başkanlarının katılımıyla, 5-7 Mayıs 2014 tarihlerinde Gürcistan'da gerçekleştirilen Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Üçlü Zirvesi sırasında, Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Projesinin son durumuna ilişkin sunum yapıldı.

Sunumun ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov arasında gerçekleşen ikili görüşmede, iki ülke arasında ulaştırma alanındaki konular ele alındı. Görüşmede Türkiye ile Azerbaycan karayolu taşımalarında kullanılan geçiş belgesi kotalarının 2 katına çıkarılması kararlaştırıldı.

Karara göre, mevcut durumda ikili/transit taşımalar için 20 bin adet olan geçiş belge kotası 40 bin adet, 3. ülke taşımaları için 1.500 adet olan kota da 3 bin adet olacak.

Bakanı Elvan, Türkiye'nin kara ulaştırması alanında bölgenin en önemli ülkesi olduğunu belirterek, kararlaştırılan bu kota artışının, her iki ülke ekonomisini ve taşımacılığını olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti.

Kaynak: Haberler.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr