Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / "23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI" MESAJI

"23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI" MESAJI

22.04.2014
23 Nisan 1920, Türk milletinin işgal altındaki ülkemizde bağımsızlık savaşını başlatarak egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı tarihi bir günü simgelemektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı, Ulusumuzun babadan oğula geçen saltanat yönetimini terk ederek halkın kendisini, seçtiği temsilcileri aracılığı ile yönetmeye başladığı günün adıdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 94'üncü yılını kutlayacağımız bugünü;  Önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK aynı zamanda tüm dünya çocuklarına “Çocuk Bayramı” olarak armağan etmiştir.

Küçükten büyüğe hepimizin büyük coşku yaşadığı bugün, Türkiye’nin yarınlarını şekillendirmiştir. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi, ülkemizi ilgilendiren siyasal, ekonomik, iç ve dış her türlü kararların sadece Türk Ulusuna ait olduğu, başkaca hiçbir ülkenin veya yabancı kuruluşların bu kararlarda hükümranlık hakkı olamayacağı ve egemenlik haklarımızdan kısmen veya tamamen vazgeçme anlamına gelen her tür teslimiyetçi siyasal anlayışa kesinlikle izin verilemeyeceğini ifade etmektedir.

Ülkemizin her kuşağı ve bireyi, çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine yükselme hedefinin gelecekteki bekçileri olan çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak sorumluluğundadır. Bu, ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza karşı en temel görevimizdir.

Tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını kutluyor, bu vesileyle bu günleri bize armağan eden başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk Meclisimizin üyelerini ve milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve gururla anıyoruz...
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr