Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TÜRK LOJİSTİK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER 23 ÜLKENİN KONSOLOSLARINA TANITILDI

TÜRK LOJİSTİK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER 23 ÜLKENİN KONSOLOSLARINA TANITILDI

TÜRK LOJİSTİK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER 23 ÜLKENİN KONSOLOSLARINA TANITILDI22.04.2014
Afrika, Asya ve Ortadoğu Grubu Fahri Konsoloslar Toplantısı'nda konuşan UTİKAD Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Lojistik İş Konseyi Başkan Vekili Turgut Erkeskin, fahri konsoloslara Türk lojistik sektörüne ilişkin bilgiler verdi.

Avrupa’nın, Afrika, Asya ve Ortadoğu pazarına açılması için Türkiye’nin önemli bir köprü rolü oynadığını belirten Erkeskin, DEİK Lojistik Konseyi’nin de bu köprü ortamının oluşması için işbirliği fırsatları yarattığını ifade etti.

Afrika, Asya ve Ortadoğu'da görev yapan 23 farklı ülkeden 29 fahri konsolos, 14-19 Nisan 2014 tarihleri arasında Türkiye’de toplandı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından dış politika, ekonomi ve konsolosluk mevzuatında meydana gelen yenilikler konusunda bilgilendirilen fahri konsoloslar, DEİK ev sahipliğinde de İstanbul’da işadamlarıyla bir araya geldi.

DEİK’in bölge ülkelerindeki faaliyetleri ve sektörel çalışmalarının anlatıldığı Afrika, Asya ve Ortadoğu Grubu Fahri Konsoloslar Toplantısı’nda, UTİKAD Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Lojistik İş Konseyi Başkan Vekili Turgut Erkeskin, Türk taşımacılık ve lojistik sektörü ile sektördeki gelişmeler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Türkiye’de taşımacılık ve lojistik sektörünün hızla güç kazandığına ve yatırımlarla kapasitesini artırdığına dikkat çeken Turgut Erkeskin, avantajlarıyla bölgesinin en önemli lojistik merkezlerinden biri haline gelen Türkiye'de, artan lojistik taleplerin karşılanmasına yönelik olarak demiryollarının özel sektöre açılmasından başlayarak, 3.havalimanı, 3. köprü, Marmaray ve Avrasya Tüneli gibi dev ulaştırma projelerinin hayata geçirilmeye başlandığını söyledi.

Turgut Erkeskin konuşmasında, Türkiye'den Azerbaycan'a demiryolu, Azerbaycan ile Kazakistan'ın arasında feribot ve Çin'e kadar demiryolu ile taşıma yapma imkânı sağlayacak İpek Rüzgârı Projesi, Baltık Denizi'ni Karadeniz'e bağlayan 'Viking Treni' projesi ve Türkiye ulaşım potansiyelini Avrasya ulaşım ağının hizmetine sunmak amacıyla üye olduğu Avrupa Kafkasya Asya Ulaştırma Koridoru TRACECA gibi önemli projelerin merkezinde Türkiye’nin de yer aldığını anlattı.

Avrupa’nın, Afrika, Asya ve Ortadoğu pazarına açılması için Türkiye’nin köprü rolü üstlendiğini ifade eden Erkeskin, DEİK Lojistik İş Konseyi’nin, Türkiye’nin ve sektörün bu jeopolitik avantajlarını ve potansiyelinin uluslararası işbirlikleri ile güçlendirmek için çalıştığını belirtti. Konsey çalışmalarında, ulusal ve uluslararası arenayla ilgili küresel gelişmelerin yakından takip edildiğini kaydeden Erkeskin, dünya lojistik temsilcileri ile iletişim ve işbirliği bağlarını güçlendirilecek çalışmaları da özel önem verdiklerini vurguladı.

Türk lojistik sektörünün güçlendirilmesi konusunda STK’larında önemli görevler üstendiğine dikkat çeken Erkeskin, dünyanın en büyük lojistik platformu olan FIATA Kongresi’nin UTİKAD ev sahipliğinde 13–18 Ekim 2014 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştireceğini söyledi. ‘Lojistikte Sürdürülebilir Büyüme’ temasıyla düzenlenecek olan kongrede, dünya lojistik otoriteleri ve sektör temsilcileri ile dünyada ve Türkiye’de hızla büyüyen lojistik sektörünün gelecek planları, projeksiyonları konuşulacak.