Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / DENİZCİLİK EĞİTİM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DENİZCİLİK EĞİTİM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DENİZCİLİK EĞİTİM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ21.02.2014
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Merkez Teşkilatı ve liman başkanları IV. Eğitim ve Bilgilendirme Koordinasyon Toplantısı, Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka başkanlığında 15-16 Şubat 2014 tarihinde Ankara’da yapıldı.

Toplantıya, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü M. Mehdi Gönülalçak, Merkez teşkilatı üst düzey yöneticileri ile 71 Liman Başkanı ve Gemi Sürvey Uzmanları katıldı.

Bakanlık Merkez ve Taşra Teşkilatı’nın Denizcilik konuları ile uygulama esaslarının belirlenmesi, geçmişten günümüze değişen ve gelişen ulusal ve uluslararası mevzuatların takibi amacıyla düzenlenen eğitim ve koordinasyon toplantısında;  gemi ve liman denetimleri, liman ve Bayrak Devleti uygulamaları, deniz emniyeti, deniz çevresinin korunması, gemide yaşam ve çalışma koşulları, uluslararası gelişmeler, liman tesisleri denetimleri, Eğitim ve Belgelendirme konularında yürütülen iş ve işlemler ile projeler konusunda eğitim ve bilgilendirmeler yapıldı.

Ayrıca daha etkin ve verimli katılımcı çalışmanın önemi vurgulanarak, uygulamada birlikteliğin sağlanması, hızlı ve etkin iletişim konuları da görüşüldü.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Yapılan eğitim ve koordinasyon toplantısında; liman başkanlıkları sorumluluğunda yürütülen iş ve işlemlerde, hizmet kalitesinin yükseltilmesi için gerekli çalışmalar konusunda ihtiyaç ve öneriler, merkez teşkilatı yetkilileri ile birlikte değerlendirilerek soru-cevap olarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Merkez Teşkilatı ve liman başkanları eğitim, bilgilendirme ve koordinasyon toplantıları düzenli şekilde devam edecek.

Kaynak: Ulaşım Online

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr