Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / ANTALYA’DA “LOJİSTİK VE EĞİTİM” TOPLANTISI DÜZENLENDİ

ANTALYA’DA “LOJİSTİK VE EĞİTİM” TOPLANTISI DÜZENLENDİ

ANTALYA’DA “LOJİSTİK VE EĞİTİM” TOPLANTISI DÜZENLENDİ19.02.2014
Akdeniz Üniversitesi Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ve Lojistik Derneği ( LODER)  işbirliğinde gerçekleştirilen toplantıya lojistik sektöründe önemli paya sahip kurum ve kuruluşların yöneticileri ve sektörün önde gelen firmalarının temsilcileri katıldı.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Demiryolu Çalışma Grubu Başkanı Hacer Uyarlar’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, Antalya’nın lojistik sorunları, kentin lojistik potansiyeline yönelik çalışmalar ve lojistik eğitimi konuları ele alındı.

Konuşmasında UTİKAD ve yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi veren Hacer Uyarlar, ülke ekonomisi ve dış ticaret açısından lokomotif sektör görevi üstlenen taşımacılık ve lojistik sektörünün temsilcisi olarak UTİKAD’ın, sektör çalışanlarına yönelik mesleki eğitimlerin yanı sıra bilgi ve başvuru kaynağı 7 adet sektör yayını ile lojistik eğitimine katkıda bulunduklarını dile getirdi.

Konuşmasında, 13-18 Ekim 2014 tarihleri arasında UTİKAD’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek alanında dünyanın en büyük lojistik platformu olan FIATA İstanbul 2014 Dünya Kongresi’ne yönelik gelişmeleri de paylaşan Hacer Uyarlar,  kongre bünyesinde düzenlenen FIATA Genç Forwarder Yarışması ile sektörün genç lojistikçilerine kendilerini geliştirme ve yeni kariyer fırsatı yarattığını da vurguladı.

Yönetim Kurulu Üyesi Hacer Uyarlar, öğrencilerin teorik bilgiyi pratiğe dönüştürmesinde işletmelerinin ne şekilde katkı sağlayacaklarının belirlenmesi, lojistik eğitiminin yapısı ve üniversite-sektör işbirliğinin geliştirilmesi için yapılması gerekenlere,  dernek olarak katkı vermeye sürdüreceklerini söyledi.

Uluslararası Genç Forwarder Yarışması"nın 2014 yılı birincisi İstanbul’da gerçekleştirilecek olan FIATA Dünya Kongresi çerçevesinde ilan edilecek.  "Yılın Uluslararası Genç Forwarderi" unvanına sahip olacak yarışma birincisi elde edeceği çok değerli ödüllerin yanı sıra, dünya lojistik sektörü otoriteleri ve sektör temsilcileri ile bir araya gelecek.

Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet TANYAŞ ve THY Kargo Antalya Bölge Müdürü Ebubekir KUŞAK‘ın da konuşma yaptığı toplantıya, Antalya Limanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Antalya 6.Bölge Müdürlüğü, ASBAŞ, Antalya Serbest Bölge Müdürlüğü, ATSO, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı gibi resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra Meltem Lojistik, Yörükoğlu Süt, Horoz Lojistik, Lyonel Makzume Gemi Acenteliği, UTİ Taşımacılık ve Levent Kimya gibi sektör firmalarının temsilcileri de katıldı ve  konu ile görüş ve düşüncelerini  dile getirdiler.

Toplantı gündeminde; Antalya'nın gelişimi içerisinde önemli konulardan birisi olan lojistik içerisinde Antalya'nın lojistik yapı sorunları ve çözüm önerileri ve 2013 yılında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile Akdeniz Üniversitesi Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'ndan Prof.Dr.Mustafa GÜLMEZ, Yrd.Doç.Dr. Fahriye UYSAL, Yrd.Doç.Dr.Ömür TOSUN ve LODER Antalya İl Temsilcisi Öğr.Gör. İsmail KARAYÜN'ün hazırlamış oldukları Antalya Lojistik Raporu tartışıldı.

Toplantı konuları doğrultusunda sektör temsilcileri tarafından yüksekokul öğrencilerine yönelik staj ve iş yerinde eğitim olanakları da değerlendirildi.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr