Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / EKOL İSPANYA İLE LOJİSTİĞİN AKDENİZ KIYILARI BİRLEŞİYOR

EKOL İSPANYA İLE LOJİSTİĞİN AKDENİZ KIYILARI BİRLEŞİYOR

EKOL İSPANYA İLE LOJİSTİĞİN AKDENİZ KIYILARI BİRLEŞİYOR18.02.2014
Avrupa yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ekol Lojistik, son olarak İspanya’da gerçekleştirdiği yatırımları ile büyümesini sürdürüyor

Avrupa'da ve Türkiye’de gerçekleştirdiği önemli yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Ekol Lojistik,  ülke portföyüne bir yenisini daha ekleyerek Ekol İspanya’yı kuruyor. Avrupa’da lojistik denilince akla gelen ilk 5 marka arasında yer alma hedefi ile birlikte yatırımlarını hızlandıran Ekol Lojistik, Ekol İspanya’yı 14 Şubat Cuma günü resmen hizmete açtı. İlk iki yılda 2 milyon Euro yatırım yapmayı planlayan Ekol İspanya, üç yıl içinde 40 milyon Euro ciro ve yıllık 200.000’den fazla taşıma yapmayı hedefliyor.

Barselona ve Madrid’de açtığı X-dock tesisleri ile hizmet verecek olan Ekol İspanya, önümüzdeki yıl İspanya’nın Irun ve Valencia şehirlerinde de X-dock tesislerini yaşama geçirecek.  İlk yıl 30, üç yıl içinde ise 150 den fazla çalışan istihdam edilmesi planlanıyor.

Tüm lojistik ihtiyaçlara yanıt verebilecek yenilikçi bir lojistik hizmet sağlayıcı olarak bölgede ön plana çıkmayı hedefleyen Ekol İspanya, sipariş hattı yönetimi imkânı sunması, deneyimli insan kaynakları yapısı, yüksek standartlarda müşteri yönetimine olanak tanıyan dâhili bilişim hizmeti (quadro-lite) ile pazara yeni bir soluk getirecek. Ekol, İspanya’daki otomotiv, kimya sanayi, tekstil ve sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlara tüm taşıma türlerinin yanı sıra kontrat lojistiği alanında da hizmet sunacak. Ekol, İspanya’nın uluslararası karayolu taşımacılığına önemli bir alternatif olarak alt yapı çalışmalarına önem verdiği intermodal taşımacılık konusunda deneyimleriyle ülke taşımacılığına katkı sağlayacak.

Ekol İspanya öncelikle Avrupa’nın ana sanayi bölgelerinden Avrupa’nın her yerine ve Türkiye’ye uluslararası grupaj taşımacılık hizmetleri sunmayı; İberya’daki stratejik pazarlarda bulunan müşterilerle güçlü ve uzun dönemli iş birlikleri yaparak genç, deneyimli ve uzman ekibiyle üst düzey hizmet vermeyi hedefliyor. Buna paralel olarak kontrat lojistiği, otomotiv ve tekstil taşımacılığına odaklanacak olan Ekol İspanya, intermodal yapımı tamamlandığında bu projeye önemli kaynaklar ayıracak.   


Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr