Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ÇELEBİ PERSONELİ İŞARET DİLİ İLE ANLAŞACAK

ÇELEBİ PERSONELİ İŞARET DİLİ İLE ANLAŞACAK

ÇELEBİ PERSONELİ İŞARET DİLİ İLE ANLAŞACAK06.02.2014
Çelebi Hava Servisi A.Ş.’nin ‘Engelleri Kaldırma’ projelerinde gösterdiği yoğun çaba, İşitme Engelliler Federasyonu’nun düzenlediği, ‘İşitme Engelliler İçin Türkiye’nin İlkleri Ödülleri'ne layık bulundu.

Türkiye genelinde 170 Çelebi Hava Servisi A.Ş. (ÇHS) Yolcu Hizmetleri personeli, bu kapsamda özel programlarda eğitilerek, sertifikalandırıldı. Engelsiz Havalimanı Projesi’ne de önemli katkı sağlayan bu eğitimler, periyodik olarak sürdürülecek. ÇHS’de, eğitim almış personele yönelik, Yer Hizmetleri’ne özel “İşaret Dili Eğitim Modülü” de hazırlanarak, uygulamaya konuldu. İşitme Engelliler Federasyonu ve ÇHS işbirliği ile hazırlanan bu modül ile Çelebi, havacılık sektöründe yine bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Çelebi Hava Servisi A.Ş.’nin Engelleri Kaldırma projelerinde gösterdiği yoğun çaba ve verdiği önemli destekler, bir ödülle de taçlandırıldı. İşitme Engelliler Federasyonu tarafından ikincisi düzenlenen İşitme Engelliler İçin Türkiye’nin İlkleri Ödülleri’ne layık görüldü. II. İşitme Engelliler İçin Türkiye’nin İlkleri Ödül Töreni’nde bu özel ödülü, Çelebi Havacılık Holding İnsan Kaynakları Başkanı Derya Tekin Yusuf aldı.

Bu proje ile birlikte, Türkiye sivil havacılık yer hizmetleri ve kargo&antrepo hizmetlerinin, köklü ve öncü kuruluşu ÇHS, yeni bir ilke daha imza attı. İşitme Engelliler Federasyonu, verdiği bu anlamlı ödül ile ÇHS'ye, böylesine değerli bir alanda da Türkiye’nin ilklerinden olma gururunu yaşattı.

Kaynak: Ulaşım Online

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr