Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / UTİKAD’DAN SAVUNMA BAKANLIĞI PERSONELİNE EĞİTİM

UTİKAD’DAN SAVUNMA BAKANLIĞI PERSONELİNE EĞİTİM

UTİKAD’DAN SAVUNMA BAKANLIĞI PERSONELİNE EĞİTİM28.01.2014
Lojistik sektörünün eğitim ihtiyaçlarına düzenlediği sertifikalı programlar ve yayınlarla katkı sağlayan UTİKAD,  bu kez Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Savunma Sanayi ve Teknoloji Eğitim Merkezi (SATEM) Komutanlığı’nda lojistik eğitimi verdi.

Sektördeki hizmet kalitesinin dünya standartlarına ulaştırılmasının yanı sıra nitelikli ve uzman çalışan sayısının artırılması amacıyla eğitim ihtiyacının karşılanmasına önderlik eden UTİKAD,  alanında uzman eğitimci kadrosu ile farklı sektörlerin ve kurumların lojistik birimlerine yönelik kurum içi eğitimler de düzenliyor.

SATEM kapsamında verilen seminere özel hazırlanan “Hava ve Deniz Taşımacılığı ile Tehlikeli Madde Lojistiği Eğitimi” programı, 22-23 Ocak tarihleri arasında Savunma Sanayi ve Teknoloji Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Arif Badur, UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, UTİKAD Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Murat Erdal ve DGM şirketinden eğitmen Göksu Aktuğ Kaya tarafından gerçekleştirildi.

İki gün süren eğitimde katılımcılara, deniz yolu taşımacılığı ve limanlar, küresel lojistik, hava yolu taşımacılığı ve tehlike madde lojistiği konularında temel yaklaşımlar ve son gelişmeler hakkında bilgiler verildi.  Ulusal ve uluslararası lojistik mevzuatıyla ilgili sorular konunun uzmanları tarafından yanıtlandı.

Eğitim programı katılımcılar tarafından da oldukça beğenildi. Yapılan değerlendirme anketinde katılımcılar, kısıtlı zamana rağmen zengin içerikli ve bilgi verici bir eğitim aldıklarını belirttiler.

Eğitimler sırasında UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Teknoloji ve Koordinatör Yardımcısı ve aynı zamanda SATEM Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Avcı’yı makamında ziyaret etti.

Görüşmede, UTİKAD’ın yapısı, etkinlikleri ile lojistik sektörünün gelişmesi amacıyla düzenlediği eğitim programlarına ve yayınlarına yönelik bilgi verildi. SATEM Komutanı Avcı, verilen eğitime katkılarından dolayı UTİKAD’a teşekkür etti ve bundan sonra da işbirliği içerisinde yeni çalışmalarda bir araya gelmek istediklerini belirtti.

UTİKAD tarafından 13-18 Ekim 2014 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek FIATA 2014 İstanbul Dünya Kongresi hakkında bilgi verilen görüşmenin sonunda, UTİKAD’ın eğitim yayınlarından oluşan 7 kitaplık set SATEM Komutanlığı’nın kütüphanesine armağan olarak takdim edildi.




Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr