Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI23.12.2013
Yetkilendirilmiş gümrük müşavirliği sisteminin daha etkin ve verimli işlemesini sağlayacak düzenlemeler yeniden belirlendi.

Bakanlığımızın yetkilendirilmiş gümrük müşavirliğine ilişkin "Gümrük Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre, adına yetki belgesi düzenlenen gümrük müşavirinin BİLGE (Bilgisayarlı Gümrük Etkinlikleri) kullanıcı kodlarına bloke konulacak. Yetki sahibinin merkezi BİLGE programı üzerinde işlem yapabilmesi için profil oluşturulacak. Yetki belgesi, gümrük müşavirinin kayıtlı bulunduğu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş gümrük müşaviri, ortağı veya noter onaylı vekaletnameye sahip vekiline tutanak karşılığında teslim edilecek. Yetkilendirilmiş gümrük müşaviri, internet üzerinden kendi erişim kodunu oluşturabilecek.

Yenilenen yetki belgesi gümrük müşavirinin kayıtlı bulunduğu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş gümrük müşaviri, ortağı veya noter onaylı vekaletnameye sahip vekiline tutanak karşılığında teslim edilecek.

Değiştirilen yetki belgesi ile yeni yetki numarası da gümrük müşavirinin kayıtlı bulunduğu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş gümrük müşaviri, ortağı veya noter onaylı vekaletnameye sahip vekiline tutanak karşılığında teslim edilecek.

Kaynak:T.C.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr