Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / MARS, 2014’TE KOŞARAK BÜYÜYECEK

MARS, 2014’TE KOŞARAK BÜYÜYECEK

MARS, 2014’TE KOŞARAK BÜYÜYECEK23.12.2013
Japon Hitachi’nin Türkiye’yi bölgenin üssü yapmak için ortak olduğu Mars Lojistik, yeni yatırımlar için kolları sıvadı. Büyüyen Türk lojistik pazarı, Japon devi Hitachi’nin Türkiye’ye yönelik yatırım iştahını kabarttı; şirket, araç ve altyapı yatırımları için kesenin ağzını açtı. 2014 yatırımları için 10 milyon euroyu şimdiden masaya koyan Mars Lojistik’in Genel Müdür Yardımcısı Ali Tulgar, “2014’teki ekonomik gelişmelere göre bu miktarı artıracağız. Filo ve diğer yatırımlarımız devam edecek” dedi.

TIR filosunu yüzde 50 büyütecek

Hava, deniz ve demiryolu taşımacılığı da yapan Mars Lojistik, özellikle karayolunda bölgesel bir güç olmayı hedefliyor. 1000’den fazla aracı olan Mars, bu hedef doğrultusunda öncelikle filosunu güçlendirecek. 2014’ün ilk çeyreğinde 200 TIR daha alacaklarını ifade eden Ali Tulgar, sene sonuna kadar bu sayıyı 500’e kadar çıkarabileceklerini söyledi. Tulgar, “Karayolunda Avrupa’nın hemen hemen bütün merkezlerine direkt servisimiz var. Türkî Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika’ya taşımalarımız artıyor. Bu pazarların yanı sıra bu sene Rusya pazarına yoğunlaşacağız. Japon ortağımızla birlikte bölgede güçlenmek istiyoruz” diye konuştu.

İntermodal seferleri 6 güne çıkacak

Hitachi’nin, oldukça güçlü depolama ve dağıtım ağı olduğunu vurgulayan Ali Tulgar, “Mars ise uluslararası ve intermodal taşımacılık alanlarında oldukça güçlü. Biz onların, onlar da bizim know how’ımızdan yararlanacak. Hitachi ile hem bölgede hem de Uzakdoğu’da gücümüze güç katacağız” şeklinde konuştu. Mars’ın bir diğer yatırım yapmayı planladığı alanın ise intermodal taşımacılık olduğunu belirten Tulgar, Trieste –Lüksemburg intermodal hattında sefer sayılarını önce dörde, 2014 sonuna kadar ise haftada altı güne çıkarmayı planladıklarını söyledi. İntermodal taşımacılıkta yeni hatlar açmayı hedeflediklerini belirten Tulgar, “Birkaç hattı daha hizmete açmak için araştırmalarımız sürüyor” dedi.

Merkezini Hadımköy’e taşıyacak

Binin üzerinde çalışanı bulunan Mars, şirketin İstanbul Yenibosna’da bulunan merkezini de 2014 içinde Hadımköy’deki 75 bin m2’lik yeni merkezine taşıyacak. Depolama yatırımları da şirketin gündeminde. Son olarak geçtiğimiz aylarda Esenyurt-Kıraç’ta 16 bin m2’lik yeni depolama alanını hizmete açtıklarını belirten Tulgar, şöyle konuştu:  “2014’teki gelişmelere göre Adana ve İzmir’de de yeni depo yatırımları yapabiliriz. Bu yatırımlar için en önemli kriter Kuzey Irak, ve Suriye’deki gelişmeler. Suriye’deki iç karışıklık sona erdiğinde Adana, Gaziantep, Diyarbakır’da potansiyel artacak, yatırımlar da hızlanacak.”

2013’ü yüzde 22 büyüme ile kapatmayı öngördüklerini açıklayan Tulgar,  sene sonunda 275 milyon dolar ciroya ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. 2014’te ise en az yüzde 15’lik büyüme beklediklerini ifade eden Tulgar, “Bu oran daha da yukarı çıkabilir. Amacımız bu büyümeleri karlı bir şekilde gerçekleştirmek. Şu anda ihracatta çok yoğun talep var ama bizim önceliğimiz kendi müşterilerimiz olacak” dedi.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr