Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / PEGASUSTAN ÇEVREYE DUYARLILIK ÇALIŞMASI

PEGASUSTAN ÇEVREYE DUYARLILIK ÇALIŞMASI

PEGASUSTAN ÇEVREYE DUYARLILIK ÇALIŞMASI20.12.2013
İlklerin ve yeniliklerin öncüsü Pegasus Hava Yolları, çevreye gösterdiği duyarlılıkla da bir ilke imza attı.

Pegasus, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından havaalanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye ve insan sağlığına verdikleri veya verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve ortadan kaldırılabilmesi için başlattığı “Yeşil Havaalanı” projesi kapsamında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda “Yeşil Kuruluş” unvanını alan ilk havayolu işletmesi oldu. 

“Yeşil Kuruluş” olmak için başvurusunu Mayıs 2013’te gerçekleştiren Pegasus; atık yönetimi, doğal kaynak yönetimi ve emisyon yönetimini kapsayan proje şartlarını sağlayarak bu unvanı almaya hak kazandı. Geçen yıla oranla genişleyen filosu ve %22.3 artan misafir sayısına rağmen, özellikle yakıt tasarrufu uygulamaları ile uçuş başına yakıt tüketimini azaltarak, misafir başına düşen karbon salınımını %10 düşürdü ve böylece doğa dostu çalışmaları ile sektörde bir yeniliği daha gerçekleştirdi ve bir başarıya daha imza attı.

“Yeşil Kuruluş” unvanına ilişkin açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, “Türkiye’de havacılık sektöründe değişim yaratan havayolu olarak, başta verimlilik olmak üzere birçok konuda fark yaratan çalışmalara imza atıyoruz. Bunu çevreye duyarlılık alanında yaptığımız çalışmalarla da desteklemekteyiz. Yeşil Kuruluş unvanı, filomuzun daha az yakıt tüketerek daha çevreci bir yaklaşım ve daha güçlü bir performansla uçması için gerçekleştirdiğimiz çevreci çalışmaların başarıyla sürdüğünü bize gösteriyor. Uçaklarımızdaki ağırlıkların azaltılması, yakıt tasarrufu sağlayan operasyonel ve teknik uygulamalar gibi detaylı çalışmalarla genişleyen filomuz ve artan misafir sayımıza karşılık, 2011 ve 2012 yıllarında misafir başına ürettiğimiz karbon emisyonunu ciddi bir şekilde düşürmeyi başardık. Gerçekleştirdiğimiz bu azaltım; rüzgar enerjisi santrali, hidroelektrik santrali, doğalgaz kombine çevrim santrali gibi orta ölçekli bir yenilenebilir enerji kaynağı ile karbon nötrlemeye eşdeğerdir.” dedi.

Kaynak: Ulaşım Online