Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / TÜRKİYE VE MEKSİKA ARASINDA SEFERLERİ BAŞLATACAK ANLAŞMA İMZALANDI

TÜRKİYE VE MEKSİKA ARASINDA SEFERLERİ BAŞLATACAK ANLAŞMA İMZALANDI

TÜRKİYE VE MEKSİKA ARASINDA SEFERLERİ BAŞLATACAK ANLAŞMA İMZALANDI19.12.2013
Türkiye ve Meksika arasında uçak seferlerin başlatılmasına imkan sağlayacak olan İkili Havacılık Anlaşması, her iki ülkenin Cumhurbaşkanının katıldığı törenle 17 Aralık 2013 tarihinde Çankaya Köşkü'nde imzalandı.

Birleşik Meksika Devletleri Hükümeti Cumhurbaşkanı Enrique Pena NİETO'nun Türkiye ziyareti çerçevesinde, iki ülke arasında daha önce mutabakata varılmış olan havacılık anlaşması için Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL'ün ev sahipliğinde bir imza töreni gerçekleştirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati YAZICI ve Meksika Dışişleri Bakanı Sayın José Antonio MEADE KURİBREÑA tarafından imzalanan anlaşma kapsamında Meksika'nın başkenti Mexico City ile İstanbul arasında tarifeli uçak seferlerinin düzenlenmesine yönelik ilk adım atıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Meksika Sivil Havacılık Otoritesi arasında 2011 yılının Haziran ayında Ankara'da parafe edilen anlaşmanın imzalanması ile;  Türkiye tarafından tayin edilen havayolları Meksika'daki tüm noktalara ve Meksika tarafından tayin edilen havayolları da Türkiye'deki tüm noktalara tarifeli sefer yapma hakkı elde etti.

Söz konusu havacılık anlaşması, her iki ülkenin tayinli havayolu işletmelerinin frekans ve kapasite kısıtlaması olmaksızın yani sınırsız sayıda tarifeli yolcu ve kargo seferi yapabilmesine imkan sağlaması bakımından büyük önem taşıyor.

Anlaşma ile ayrıca, her iki tarafın tayin edeceği havayolu işletmelerinin üçüncü taraf dâhil olmak üzere; kod paylaşımı, bloke yer ve diğer ticari uygulamalar gibi pazarlama uygulamalarına katılabilmesine de olanak sağlandı. 

Kaynak:  SHGM
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr