OMSAN’A AKILLI DEPO

OMSAN’A AKILLI DEPO10.12.2013
OMSAN, depolarında yoğun işçilik gerektiren dolayısıyla hataya en açık süreçlerden birini oluşturan ürün ayrıştırma işlemlerini, hata riskini tümüyle ortadan kaldıran “Otomatik Ayrıştırma Sistemi” ile gerçekleştirmeye başladı.

İstanbul Anadolu Yakası, İstanbul Avrupa Yakası, Ankara, Kocaeli, İzmir, Bursa, Mersin, Balıkesir ve Fransa’da yerleşik, 16 adet ve toplam 200.000 m²’lik depolarında hızlı tüketim, otomotiv, telekomünikasyon, inşaat, petrokimya, elektronik, gıda ve tekstil sektörlerindeki müşterilerine başarılı bir şekilde depolama ve elleçleme hizmeti veren OMSAN, aynı zamanda müşterilerine depodan dağıtım ve kargo hizmetlerini de başarıyla sunmaktadır.

Yoğun işçilik gereksinimi olan, bu sebeple hata riski yüksek ayrıştırma işlemlerinde ileri otomasyon çözümlere ağırlık veren OMSAN, Tuzla deposunda ürünlerin sipariş bazlı ayrıştırılması ve tekrar paketlenmesi amacıyla Otomatik Ayrıştırma Sistemini (Sorter) kurdu. Bu sayede sipariş hazırlamada doğabilecek hatalar minimize edilirken, süreçlerde operasyonel verimlilik sağlandı. 2013 yılının son çeyreğinde projenin 2. fazına yönelik yapılacak geliştirme projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Böylece OMSAN Sorter Sistemi daha ileri bir seviyeye getirilmiş olacak.

OMSAN Depo ve Dağıtım Operasyonları Müdürü Burak Alat, sevkiyatlar için kullanılan Otomatik Ürün Ayrıştırma Sisteminin yüksek hacimli perakende müşterileri için katma değeri yüksek bir sistem olduğunu, bu sistemin özellikle tüm sektörlerdeki dağıtım ihtiyaçlarını ürün çeşidi sınırı olmaksızın karşılayabilecek şekilde tasarlandığını belirtti. Sistemin 2.000 m2’lik bir alana kurulduğunu ve yaklaşık 1.500 ayrı bayi siparişine aynı anda dağıtım yapılabildiğini ifade eden ALAT, sistem kapasitesinin siparişlerdeki ürün grubundaki çeşitliliğe göre değişkenlik gösterdiğini, tekstil için saatlik dağıtım kapasitesinin ortalama 2.500 adet olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr