Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DHL GLOBAL FORWARDİNG TÜRKİYE’DEN, URFA’DA BİR KÖY OKULUNA HOBİ SINIFI

DHL GLOBAL FORWARDİNG TÜRKİYE’DEN, URFA’DA BİR KÖY OKULUNA HOBİ SINIFI

DHL GLOBAL FORWARDİNG TÜRKİYE’DEN, URFA’DA BİR KÖY OKULUNA HOBİ SINIFI27.11.2013
DHL, üç yıldır düzenlediği DHL Dünya Gönüllülük Günü kapsamında; tüm çalışanlarına, müşterilerine ve iş birliği içinde olduğu sivil toplum kuruluşlarına sosyal sorumluluk çağrısında bulunuyor. 2013 senesinde; gönüllü etkinliklerin, 5-15 Eylül arasında gerçekleşen DHL Dünya Gönüllülük Günü dışında da yaygınlaştırılarak tüm yıla yayılmasına karar verildi. 2012 senesinde ise, 120 ülkedeki DHL şirketlerinden 62 bin gönüllü, çalıştıkları ve yaşadıkları toplum için 1000′den fazla farklı Gönüllülük Günü etkinliğinde yer aldı.

Deutsche Post DHL Kurumsal İletişim ve Kurumsal Sorumluluk Direktörü Christof Ehrhart “Bu yıl, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi dünyanın dört bir yanında gönüllülük projelerine destek vereceğiz. Bu projelerin çoğu, çalışanlarımızın doğrudan katıldığı toplumsal projeler… Ancak bu yıl farklı bir karar aldık ve sosyal projelere verdiğimiz değeri, yalnızca Eylül ayındaki DHL Dünya Gönüllülük Haftası kapsamında değil, tüm çalışanlarımızın sene boyunca katıldıkları gönüllü projelerle göstermek istedik. Bu projelerde, tüm yıl boyunca yaklaşık 475 bin çalışanımızın pek çoğu gönüllü olarak çalışıyorlar. Böylece grubumuzun ‘Sorumluluğu Yaşamak’ misyonunu pratikte de görme imkanı buluyorlar” dedi.

DHL Global Forwarding Türkiye ise bu seneki etkinlikler kapsamında, okul masraflarına destek oldugu Urfa’nın Suruç Köyü’ndeki Büyük Ziyaret İlkokulu’na “Gülen Yüzler” adlı özel bir hobi sınıfı yaptırdı. Müzik aletleri, resim gereçleri, oyuncaklar, satranç takımları, dvd cihazı gibi birçok malzemenin yer alacağı hobi sınıfında, çocuklar sanatla dolu güzel vakit geçirebilecekler.

DGF Türkiye’den gönüllü bir ekip, okulu ziyaret edip bir gün boyunca öğrencilerle beraber hobi sınıfında etkinlikler yaptı. Resim, müzik, satranç gibi birçok dalda etkinlikler yapan  ekip, ziyaret sonunda öğrencilere çeşitli oyuncaklar da hediye etti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan DHL Global Forwarding Türkiye Genel Müdürü Kerem İnanç, “DHL Global Forwarding Türkiye olarak; global sosyal sorumluluk vizyonumuz kapsamında, ülkemizde çevreyi koruma, yardım ve eğitime destek projeleri yürütüyoruz. Urfa bölgesinde okullar ile sürekli bir çalışma içindeyiz; son olarak da yine aynı bölgede bir köy okuluna hobi sınıfı kurduk. Onları yerinde ziyaret ettik ve gönüllü ekibim ile birlikte çocuklarımızla çok güzel bir gün geçirdik. Çalışmalarımız aynı hızla devam edecektir” dedi.

DHL’de 2008 yılından bu yana gönüllülük faaliyetleri devam ediyor.

Deutsche Post DHL çalışanları 2008 yılından bu yana, bulundukları ülkede çeşitli gönüllülük faaliyetlerinde yer alıyorlar. 2011 yılında bu faaliyetler tüm dünya çapında kutlanan resmi “Gönüllülük Günü” şemsiyesi altında toplandı. Halen, DHL’in küresel düzeyde çevre koruma, afet yönetimi ve eğitimden oluşan GoGreen, GoHelp ve GoTeach programları kapsamına giren faaliyetler, Dünya Gönüllülük Günü etkinlikleri kapsamında entegre bir şekilde uygulanıyor. Böylece çalışanlar okulların boyanması ve ihtiyaçlarının giderilmesinden, nehir yataklarının restorasyonu ve temizliğine, ağaç dikme kampanyalarından kan bağışına kadar çok sayıda faaliyette yer alıyor.

DHL’den sorumluluk projelerine destek

Deutsche Post DHL, aynı zamanda “Sorumluluğu Yaşamak Fonu” adı altında çalışanlarının gönüllü aktivitelerine destek oluyor. Çalışanlar üyesi oldukları kâr amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından ülkelerinde düzenlenmekte olan sorumluluk projeleri için yılda iki kere finansal destek talep edebiliyorlar. Deutsche Post DHL, 2012 yılında 48 ülkede 9 binden fazla çalışanın yer aldığı 104 projeye mali destek sağladı. Çalışanların “Sorumluluğu Yaşamak” teması altında sosyal sorumluluk konusunda teşvik edilmesi, grubun GoGreen, GoHelp ve GoTeach programları ile birlikte sosyal sorumluluk stratejisinin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Kaynak: Lojistik Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr