Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / GÜNEY KIBRIS, TÜRK LİMANLARINA GİRMEK İSTİYOR

GÜNEY KIBRIS, TÜRK LİMANLARINA GİRMEK İSTİYOR

GÜNEY KIBRIS, TÜRK LİMANLARINA GİRMEK İSTİYOR22.11.2013
ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi John Koenig katılığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada Kıbrıs sorununun çözümü ve denizcilik konularına değindi.

Haravgi gazetesinin haberine göre “AMVER” gönüllü programına katılan denizcilik şirketlerinin onurlandırıldığı etkinliğe katılan Koenig, burada yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin çabalarla en azından bir derece bağlantılı olabilecek olasılıklarından söz etti.

Koenig, “Kıbrıs Cumhuriyeti” bayraklı gemilerin, Kıbrıs sorununun bütünlüklü çözümünden önemli kazançlar elde edebileceğine ve hatta bütünlüklü bir çözümün uygulanmasından önce Türk limanlarına erişiminin armatörler ve yöneticiler için çok önemli olacağına işaret etti.

Mağusa Limanı’nın açılması ve diğer kazançların, birçok şirkete yardımcı olacağı üzerinde de duran Koenig, siyasi bir çözümün,  bölgesel faaliyetlerle ilgili zemin olarak adanın görüntüsünü de iyileştireceğine ve siyasi liderlere Deniz Hukuku’yla ilgili olan ve “Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesindeki” enerji kaynaklarından tam olarak yararlanılmasını engelleyen meseleleri çözmesine izin vereceğine dikkat çekti.

Koenig, denizcilik endüstrisinin, adanın ekonomisine önemli katkılarının olduğundan ve Güney Kıbrıs ekonomisinin iyileştirilmesi çabalarında “anahtar” olacağından da bahsetti.

Kaynak: Aktüel Deniz
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr