Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / MERSİN LİMANI GENİŞLİYOR

MERSİN LİMANI GENİŞLİYOR

MERSİN LİMANI GENİŞLİYOR21.11.2013
Mersin Limanı’nın değerlendirildiği toplantıda, limanın genişlediği ve bu genişleme ile Türkiye’nin büyüdüğü vurgulandı.

Mersin Valisi Basri Güzeloğlu, şehrin dinamikleri ve sektör temsilcileri ile birlikte Mersin Limanı’nın çalışmalarının ve geleceğe yönelik projelerinin değerlendirildiği toplantıya katıldı. Sadece Mersin’in değil aynı zamanda Türkiye’nin de önemli bir merkezi olan Mersin Limanı’nın bugünkü durumunun ve gelecek perspektifinin masaya yatırıldığı toplantıda, Mersin ile Türkiye’nin büyüme vizyonu çerçevesinde Mersin Limanı’nın katkıları ve gerçekleştireceği etkiler değerlendirildi.

TÜRKİYE ARTIK MERSİN’İ GÖRMEYE BAŞLADI

Vali Güzeloğlu burada yaptığı konuşmada; “Mersin gerçeğinin görülmesini sağlamak ajandamızın birinci günden maddesi idi” diyerek, bunu başardıklarına inandıklarını söyledi. “Mersin’i görmek gerekir. Mersin’in güzel görüntüsünü güzelliklerini görerek, o çerçevede Mersin’i değerlendirmek gerekir” diyen Güzeloğlu, “Gerçekten Türkiye artık Mersin’i görmeye başladı. Bundan büyük keyif alıyoruz. Bu bizim için çok önemli bir ödev ve öncelikti. 4 yıl önce göreve başladığımda Mersin gerçeğinin görülmesini sağlamak ajandamızın birinci gündem maddesiydi. Nitekim bu güzellikler her geçen gün bir sosyal, toplumsal ve ekonomik etkinlikle pekişiyor ve bütünleşiyor” şeklinde konuştu.

MERSİN, OECD’NİN KÜRESEL LİMAN ŞEHİRLERİ ARASINDA

Doğru başlangıçların küçük bir adımla başladığını ama hedefe koşarak ulaşıldığının altını çizen Vali Güzeloğlu, “Mersin’de de bu bakışla ve bu derinlikle limanı önemli ve çok öncelikli bir yere koyuyoruz. OECD’nin küresel liman şehirleri çalışmasını bundan 3 yıl önce Mersin Valisi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olarak Kalkınma Bakanlığımıza Mersin Limanı’nı Türkiye’nin öncelikli değerlendirilmesi gereken tek limanı olarak sunduk. Türkiye’de birçok liman var, ama Türkiye’nin limanları içerisinde bana göre gelecek ve stratejik öngörü üretebilecek en önemli limanı Mersin Limanı’dır. Nitekim o tarihteki öngörülerimiz bugünün gerçekleri oldu. Küresel liman şehirleri çalışması Türkiye’de Mersin Limanı ile vaka çalışması olarak buluştu. Bunları çok önemli buluyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Mersin Limanı Genel Müdürü İsmail Hakkı Tas, limanın bugünkü durumu ve geleceğe yönelik projeleri ile ilgili bir sunum yaptı.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr